Phoenix Şimleu a obţinut prima victorie în campionat

Phoenix Şimleu Silvaniei – „U” Cluj 3 – 1 (25 – 14, 19 – 25, 25 – 23, 25 – 19)

Ameninţaţi de primarul Septimiu Ţurcaş că nu vor mai avea susţinere din partea primăriei dacă nu câştigă partida cu Universitatea Cluj, voleibaliştii pregătiţi de Mircea Abraham şi Marius Oniga au avut sâmbătă o evoluţie ceva mai bună decât în primele partide ale sezonului. Nici adversarul nu a fost însă, unul de temut, formaţia clujeană venind după patru eşecuri, două în Cupa României şi două în campionat.

După un prim set controlat de şimleuani, în care aceştia s-au impus la 14, clujenii au revenit pe fondul unui joc mai slab al gazdelor şi au restabilit egalitatea la seturi, după ce s-au impus cu 25 – 19 în parţialul secund.

Setul trei a fost cel mai disputat, cu toate că gazdele au început foarte bine, având, la un moment dat, un avans destul de mare. Clujul a egalat la 17 şi chiar a condus cu 19 – 17, dar Mircea Abraham a solicitat întreruperea jocului şi şi-a readus echipa în meci. Diferenţa de la final a fost 25 – 23 pentru Phoenix Şimleu.

Cu moralul ridicat după ce au trecut, din nou, în avantaj, şimleuanii s-au îndreptat încet spre prima victorie din campionat. Schimbările făcute la momentul potrivit de Abraham, Silaghi luându-i locul pe centru lui Josifov, Ivan celuilalt universal, Vâlcelean, cooordonatorul Teleleu titularului Toth, iar Sajnberger, pe extremă lui Teuşan au dat roade, iar Şimleul s-a impus în setul patru cu 25 – 19.

„A fost o victorie muncită, însă una de care aveam mare nevoie. Evoluţia echipei a fost oscilantă. Sunt momente în care jucăm foarte bine, dar avem şi căderi inexplicabile. Moralul jucătorilor este bun şi vrem să avem evoliuţii din ce în ce mai bune, pentru a ieşi din pasa proastă prin care am trecut în acest început de sezon”, a precizat Mircea Abraham.

Phoenix Şimleu Silvaniei: Toth Gabor, Răzvan Vâlcelean, Gjoko Josifov, Ionuţ Rus, Şerban Paşcan, Ovidiu Teuşan şi Mihai Mărieş (libero). Au mai evoluat: Ionuţ Silaghi, Sergiu Ivan, Ionuţ Teleleu şi Jovan Sajnberger. Antrenori: Mircea Abreham şi Marius Oniga.

Universitatea Cluj: Miklos Tornyai, Adrian Briscan, Adrian Pop, Adrian Fuzeşi, Ionuţ Badea, Mihai Ţiboacă şi Mihai Popovici (libero). Au mai evoluat: Mihai Ciupe şi Şerban Silaşi. Antrenor: Romeo Lotei

Leave a Comment