Petru Bologa, pe podium la „Crosul Castanelor” de la Baia Mare

Cu toate că a împlinit de curând 81 de ani, veteranul Petru Bologa o ţine dintr-o cursă în alta. După aproximativ două săptămâni de la desfăşurarea Campionatului Balcanic de atletism rezervat veteranilor, polisportivul Petru Bologa a luat startul la Crosul Castanelor, eveniment ajuns în acest an la ediţia cu numărul 33.
Iubitori de mişcare cu vârste cuprinse între 10 şi 84 de ani s-au aliniat la startul întrecerii, iar Petru Bologa a participat la categoria plus 80 de ani, fiind singurul reprezentant la veterani din judeţul Sălaj.
Cu toate că traseul a fost unul foarte greu, mai bine de 1,5 kilometri fiind doar zonă de urcare, zălăuanul Bologa a reuşit să parcurgă cu bine cei 4.000 de metri, ocupând locul doi la finalul cursei.
„M-a bătut Iosif Hecico, din Baia Mare, pe care îl cunosc de 52 de ani, dar nu am reuşit să-l înving niciodată. A fost o cursă frumoasă, chiar dacă traseul a fost unul foarte greu. Am concurat alături de oameni frumoşi şi ne bucurăm că ne întâlnim la astfel de evenimente, unde mai depănăm amintiri”, ne-a declarat Petru Bologa.
În urmă cu două săptămâni, Bologa a devenit campion balcanic în proba de ştafetă 4X100.

Leave a Comment