Peste 50 de echipe se vor duela la ediţia a IX-a a Cupei „Viitorul”

Luni, în prima zi a turneului, va avea loc şi un meci de deschidere, în care vor evolua şi foste glorii ale fotbalului românesc

Timp de patru zile, în judeţul Sălaj, fotbalul rezervat copiilor şi juniorilor va fi „la el acasă”. Clubul Sportiv Viitorul Zalău organizează cea de-a IX-a ediţie a cupei care-i poartă numele, un turneu devenit deja o tradiţie, dar şi o sărbătoare pentru participanţi.
Nici în acest an nu vor lipsi cluburi cu tradiţie, managerul Daniel Sabou primind răspuns pozitiv din partea unor echipe precum Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”, Universitatea Craiova, Dinamo Bucureşti, Şcoala de Fotbal „Gică Popescu”, CFR Cluj, UTA Arad, FC Bihor, Universitatea Cluj.
Peste 50 de echipe se vor duela în acest an la cinci categorii de vârstă, pe trei terenuri din Sălaj: la Baza Sportivă „Viitorul” din Hereclean, pe Stadionul „Silvania” din Şimleu Silvaniei şi pe terenul de la Crasna. Din păcate, pentru prima dată de când se organizează această competiţie, Clubul Viitorul Zalău nu va putea beneficia şi de Stadionul Municipal din Zalău al căruia gazon a intrat într-un proces de refacere.
„Chiar dacă nu vom putea susţine o parte din meciuri şi pe Stadionul Municipal, echipelor care vor juca la Şimleu şi la Crasna le vom pune la dispoziţie micorbuze şi autocare. Vrem că fie o organizare reuşită şi în acest an, iar echipele participante să plece mulţumite de la acest turneu. O parte din meciurile ce vor avea loc la Baza Sportivă din Hereclean se vor desfăşura în nocturnă. Avem acolo o bază sportivă modernă care, după ce va fi finalizată, ar putea găzdui chiar şi meciuri de Liga a II-a”, a precizat managerul CS Viitorul, Daniel Sabou, în cadrul conferinţei de presă organizată miercuri, la Complexul „Severus”.
Aşături de acesta, la întâlnirea cu mass media locală au mai fost prezenţi deputatul PDL, Lucian Bode, managerul firmei Sandana, Pavel Sabău şi reprezentantul firmei ElectroGrup, Simona Rus.
„Aşa cum v-am obişnit la ultimele ediţii ale acestui turneu, am invitat şi în acest an foste glorii ale fotbalului românesc din perioada anilor ’90, alături de colegi parlamentari, pentru organizarea unui meci de deschidere. Nu în fiecare zi ai ocazia să îi întâlneşti să să joci fotbal pe aceeaşi suprafaţă pe care evoluează Dănuţ Lupu, Miodrag Belodedici, Mihail Majearu sau alţi perieteni ai clubului Viitorul. „, a precizat deputatul Lucian Bode.
„Organizarea acestui turneu este posibilă datorită susţinerii pe care clubul Viitorul o are şi constat cu bucurie că an de an, în contextul actual, destul de dificil din punct de vedere economic, Daniel reuşeşte să adune în jurul lui firme care sunt dispuse să sponsorizeze această minunată activitate. Ţin să felicit toţi părinţii care îşi îndreaptă copiii spre sport, în general şi spre fotbal, în special. Antrenorii acestui club au o misiune dificlă, aceea de a-i convinge pe părinţi să-şi îndrume copiii spre clubul Viitorul, iar acest lucru îl pot face cel mai bine prin muncă şi prin rezultate”, a afirmat reprezentatul firmei Sandana, Pavel Sabău.
Alături de CS Viitorul, din Sălaj vor mai fi prezente FC Zalău şi Sportul Şimleu.
Deschiderea oficială a turneului va avea loc marţi, de la ora 19:30, cu defilarea echipelor pe Bulevardul „Mihai Viteazul”, de la Sala Sporturilor până pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor Zalău.

2 Thoughts to “Peste 50 de echipe se vor duela la ediţia a IX-a a Cupei „Viitorul””

  1. Anonim

    Felicitari managerului clubului pentru organizarea acestui turneu care incepe sa devina o marca a Zalaului.

  2. chitibus

    Lucian Bode trebuia sa-l invite si pe Boc, sa joace la „Grupa pitici”

Leave a Comment