Peste 280 de ciclişti au pedalat la ediţia 2019 a concursului „Michelin Velotur Sălaj”

Asociaţia Judeţeană de Ciclism Prahova, sub egida Federaţiei Române de Ciclism, împreună cu Consiliul Judeţean Sălaj şi Michelin România au organizat şi în acest an concursul de ciclism intitulat „Michelin Velotur Sălaj”. Peste 280 de ciclişti din România s-au prezentat la startul ediţiei din acest an, care a început sâmbătă, prin cursa contra cronometru şi a coontinuat duminică prin cursa de fond, care a cuprins un traseu lung, iar altul scurt.

55 de kilometri a fost traseul pentru tura scurtă, iar cea lungă a avut 115 kilometri. Pentru ambele trasee au fost alcătuite clasament pe categorii de vârstă, iar primii trei de la fiecare categorie au primit premii în bani din partea Consiliului Judeţean Sălaj, dar şi diferite produse sportive.

„Mi se pare, în continuare, unul dintre cele mai frumoase evenimente de ciclism pe şosea din România. Probabil şi datorită locurilor şi peisajului de pe traseu. Poate data concursului nu a fost cea mai potrivită, pentru că a fost deodată cu alegerile, iar acest lucru s-a simţit puţin în numărul mic de voluntari şi de reprezentanţi ai Poliţiei Locale. Probabil, tot din cauza alegerilor nu a fost prezentă nici presa locală aşa cum a făcut-o în alţi ani. Îmi doresc din tot sufletul să mai organizăm acest concurs şi în anii următori. Pentru mine este distanţa mare, dar merită tot efortul depus”, ne-a declarat Alex Ciocan, multilpu campion naţional la ciclism şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Ciclism Prahova.

Cursa profesionistilor a fost câştigată de stelistul Daniel Crista, unul dintre cei mai renumiţi ciclişti din România. Acesta a fost urmat pe podium de Cosmin Bidilici şi Marius Petrache.

Organizatorii au întâmpinat probleme cu cronometrul oficial în prima zi de concurs, dar situaţia a fost remediată până a doua zi.

„La fiecare 30 de secunde, cronometru arăta cu o secundă mai mult, astfel că la ultimul concurent, decalajul a fost de 4 minute şi ceva. A trebuit să recalculăm totul, am stat până târziu în noapte, dar până la urmă problema a fost remediată”, a mai precizat Ciocan.

„Michelin Velotur Sălaj” face parte din cadrul road Grand Tour, cel mai mare eveniment de ciclism de şosea din România.

 

Leave a Comment