Peste 150 de copii au participat la concursul de orientare sportivă din Parcul Central

Clubul Sportiv Pro-Silva Orientare Zalău în parteneriat cu Primăria Zalău şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj a organizat „Cupa Pro-Silva” la orientare sportivă, eveniment ce a avut loc în Parcul Central din municipiu. Peste 150 de copii alături de părinţi s-au prezentat la startul concursului, Ioan Tăutu, multiplu campion naţional la orientare sportivă, care a fost şi organizatorul evenimentului, fiind încântat de numărul mare de participanţi.
„Nu speram la un număr atât de mare de copii. M-a încântat faptul că au fost copii din oraş care au venit împreună cu părinţii la eveniment înainte de ora 10, când ne-am dat întâlnire cu cei de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr”. Zece copii dintre cei prezenţi s-au şi înscris deja la grupa cu care efectuez antrenamente, iar acesta este un început pentru ceea ce îmi propun eu, să readuc copiii spre acest sport, dar mai să-i îndemn să facă mişcare”, ne-a declarat Ioan Tăutu.
Concursul de orientare a constat în parcurgerea unui traseu materializat prin nişte posturi de control, iar concurenţii au fost nevoiţi să atingă posturile respective cu ajutorul hărţii şi a busolei. Scopul este ca participanţii să atingă toate posturile într-un timp cât mai scurt.
„Organizarea unor astfel de concursuri ar putea avea continuitate, dar nimeni nu înţelege că pentru a ajunge la sport de performanţă, este nevoie să investim în sportul de masă”, a mai declarat Tăutu.

Leave a Comment