Pentru a doua oară consecutiv, Adrian Popuţea aduce Cupa României la Zalău

Deşi venea după o perioadă de suspendare de şase luni din cauză că a fost depistat pozitiv, Adrian Popuţea a obţinut vineri seara un rezultat deosebit, prin care a demonstrat că are valoare şi că rămâne cel mai bun produs la ora actuală al boxului sălăjean.

Pugilistul legitimat la CSM Zalău a demonstrat că premiera realizată anul trecut, când a câştigat medalia de aur la Cupa României, nu a fost o întâmplare, reuşind să repete rezultatul şi în acest an.
Declaraţiile oferite de Popuţea înaintea competiţiei de la Iaşi nu au fost îndrăzneţe, fiindcă pugilistul s-a pregătit destul de puţin pentru ediţia din acest an a Cupei României. Experienţa acumulată în cei 12 ani l-a ajutat, însă, pe sportivul zălăuan să-şi adjudece medalia de aur şi la ediţia din acest an.
Fiind câştigătorul de anul trecut la categoria +91 de kilograme, Adrian Popuţea a fost cap de serie în acest an, calificându-se direct în sferturile de finală. Adversarul din primul meci a fost clujeanul Aurel Iancu, pe care Popuţea l-a învins la o diferenţă clară de puncte. „Nu am încasat niciun pumn, dar nici nu am vrut să forţez şi am câştigat la puncte meciul”, ne-a declarat pugilistul după prima victorie.
În semifinală, zălăuanul l-a întâlnit pe Tiberiu Porcoi, din Ploieşti, în faţa căruia s-a impus prin abandon la finalul primei reprize.
Vineri au fost programate finalele, iar Popuţea s-a duelat la categoria +91 de kilograme cu Adrian Marc, din Bacău, sportiv în faţa căruia a pierdut în finala de anul trecut a Campionatului Naţional, la categoria 91 de kilograme. De această dată, Popuţea şi-a luat revanşa şi a reuşit să obţină, pentru a doua oară consecutiv, medalia de aur la Cupa României..
„Meciul din finală a fost foarte greu şi echilibrat. Am început, parcă, mai relaxat şi am avut un dezavantaj în prima parte. Spre final, am boxat cu mai mult curaj şi am reuşit să mă impun. Nu am făcut declaraţii îndrăzneţe înaintea Cupei României, fiindcă am avut la dispoziţie puţin timp pentru a mă pregăti. Însă, mi-am dorit foarte mult să câştig şi în acest an medalia de aur şi mă bucur foarte mult că am reuşit acest lucru şi am demonstrat că am valoare. Urmează o perioadă de recuperare, după care voi începe pregătirile pentru Campionatul Naţional din luna august, de la Piatra Neamţ. Sper să fiu susţinut de club în pregătire, fiindcă îmi doresc să mă menţin în vârful piramidei şi în anii următori”, ne-a declarat Popuţea.
Câştigătorii ediţiei din acest an a Cupei României se vor duela sâmbătă după-amiaza cu echipa reprezentativă a Moldovei, într-o gală intitulată „Cupa Campionilor”.
La ediţia din acest an a participat şi Szabo Robert, un alt sportiv de la CSM Zalău, care a boxat la categoria 75 de kilograme. Acesta a trecut în sferturile de finală de Alexandru Bibiricea, de la CSM Reşiţa, dar în semifinale s-a accidentat, fiind nevoit să se mulţumească doar cu medalia de bronz.

Leave a Comment