Pe banul public, FC Zalău se simte bine în Liga a III-a

„Ne dorim o clasare cât mai bună, dar nu avem niciun gând de promovare”, a declarat preşedintele Ioan Morar

Deşi au trecut mai bine de patru ani de la promovarea echipei în Liga a III-a, conducerea clubului FC Zalău nu pare deloc hotărâtă să înceapă un proiect serios, care să aibă ca finalitate promovarea, în cel mai scurt timp, în Liga a II-a. „Săptămâna aceasta, jucători vor urma un program de acomodare, iar săptămâna viitoare se va efectua un cantonament pe plan local. Faţă de prima parte a campionatului, din lot au plecat doi jucători, dar au venit alţii doi, de la Nuşfalău. S-ar putea să promovăm şi câţiva jucători de la grupele noastre de juniori republicani, pentru că până la vară vrem să ne axăm cât mai mult pe jucătorii tineri. Ne dorim o clasare cât mai bună, dar nu avem niciun gând de promovare”, a declarat preşedintele Ioan Morar, la prima întâlnire din acest an.
Totuşi, pentru FC Zalău ar fi o „pâine” bună de mâncat în partea a doua a campionatului, având în vedere că FC Hunedoara pare să nu aibă drept de promovare în al doilea eşalon. „Din câte am înţeles, FC Hunedoara nu au drept de promovare şi s-ar putea ca din seria noastră să promoveze echipa de pe locul doi. Pentru noi însă, obiectivul este o clasare cât mai bună, dar nu se pune problema promovării”, a mai afirmat Morar.
Întrebat ce ar trebui făcut, totuşi, ca FC Zalău să poată promova în Liga a II-a, într-un viitor apropiat, oficialul zălăuan a precizat: „Va trebui să pregătim o echipă tânără şi foarte bună. Eu am fost prezent şi săptămâna trecută la şedinţa ce a avut loc la Federaţia Română de Fotbal şi s-a pus în discuţie schimbarea sistemului atât la Liga a II-a, cât şi la Liga a III-a. Din vara anului 2014 se doreşte schimbarea sistemului la Liga a III-a şi să se reducă seriile de la şase la patru, fiecare cu câte 18 echipe. Pe de-o parte este benefic, fiindcă vom avea mai multe jocuri în campionat, dar, pe de altă parte, vor fi costuri mai mari, fiindcă vor fi deplasări mai multe şi mai lungi”.
Aflat săptămâna trecută în probe de joc la VSE Putnok, o echipă din Liga a II-a ungară, mijlcaşul Raul Stanciu a fost prezent la reunirea echipei. „Raul Stanciu s-a prezentat la reunire şi, deocamdată, rămâne la echipă. El se află în ultimele şase luni de contract şi urmează să purtăm o discuţie, pentru a vedea dacă îşi prelungeşte sau nu contractul cu FC Zalău. Personal, mi-aş dori ca el să rămână şi din vară la echipă”.
Şi fundaşul Codruţ Bulz a primit în această iarnă o ofertă de la un club din Liga a II-a, CSM Unirea Slobozia. „Bulz a fost învoit pentru ziua de azi, (luni, n.r.), iar mâine, când se va prezenta la echipă, voi avea o discuţie şi cu el. Nu ştiu nimic de ofertele care i s-au făcut, dar dacă va fi să plece, nu îi vom pune piedică. Orice transfer de jucător la un nivel mai ridicat decât cel din Liga a III-a este în beneficiul clubului”, consideră Ioan Morar.

3 Thoughts to “Pe banul public, FC Zalău se simte bine în Liga a III-a”

  1. alemen

    nu au gand de promovare? trebuie desfiintati, mananca banii publici degeaba

  2. Anonim

    sa le fie rusine ca nu se doreste promovarea la fc zalau,se mananca numa banii publici rusine conduceri clubului,antrenorului pasca si a tuturor implicati in echipa fc zalau

Leave a Comment