Pe aici nu se trece!

Exceptând duelul cu CSM Bucureşti, deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, HC Zalău nu a pierdut niciun meci pe teren propriu în acest sezon. Duminică, în cadrul etapei a 19-a a Ligii Naţionale, echipa antrenată de Gheorghe Tadici a învins cu scorul de 28 – 25 ocupanta locului secund, HC Dunărea Brăila, într-un meci considerat derby-ul handbalului feminin românesc.

Atmosferă de nedescris duminică, în Sala Sporturilor din Zalău, la derby-ul handbalului feminin românesc, între Handbal Club Zalău şi HC Dunărea Brăila. A fost un adevărat spectacol atât în tribune, unde galeria a pregătit o coregrafie inedită, cât şi pe teren, unde a fost un duel extrem de disputat din primul până în ultimul minut.
Handbalistele zălăuane au început meciul cu două aruncări de la şapte metri ratate de Roxana Rob şi Sabine Klimek, iar oaspetele au profitat, reuşind deschiderea scorului în minutul şapte, prin Eliza Buceschi.
Brăila a făcut foarte bine faza de apărare, în timp ce handbalistele zălăuane au lăsat multe goluri în defensivă în prima parte, dându-le posibilitatea oaspetelor să aibă aproape în permanenţă avans de un gol. După un sfert de oră, Tadici a făcut o mutare extrem de curajoasă, trimiţând-o în extremă stângă pe tânăra Abed-Kader, handbalistă transferată în această iarnă de la Deva. A fost o mutare inspirată, handbalista marcând de opt ori până la finalul meciului atât din acţiune, cât şi din aruncări de la şapte metri. Convocată în premieră la echipa naţională pentru acţiunea din luna martie, Ana Maria Dragut a avut o evoluţie remarcabilă pe faza de atac, marcând nu mai puţin de şapte goluri din acţiune.
La pauză s-a intrat cu rezultat de egalitate, 11 – 11, iar apărarea Zalăului a funcţionat mai bine în partea secundă. Scorul a continuat să fie strâns până în minutul 46, când Zalăul s-a desprins la trei goluri, 19 – 16. Împinse de la spate de o sală arhiplină, jucătoarele lui Tadici şi-au continuat forma bună până la final, obţinând o victorie care le apropie la doar două puncte de locul doi, pe care se situează chiar formaţia din Brăila.
Vom reveni cu alte detalii.

One Thought to “Pe aici nu se trece!”

  1. DANY

    Joc foarte bun de mare angajament al tuturor jucatoarelor . Frumos jocul, frumos ,frumos, chiar foarte frumos publicul !

Leave a Comment