Pe aici nu se trece

Volei Municipal Zalău a obţinut sâmbătă seara un succes categoric în faţa echipei Arcada Galaţi, una dintre echipele pretendente la titlul naţional. În urma victoriei cu scorul de 3 – 0, vicecampioana a revenit pe podium, la egalitate de puncte cu Tricolorul Ploieşti şi la două puncte în spatele liderului Steaua.

Duşul rece” de la Ploieşti pare să-i fi trezit la realitate pe jucătorii vicecampioanei, care au avut o evoluţie mult mai bună sâmbătă seara, în duelul de pe teren propriu cu Arcada Galaţi, echipă pe care foarte mulţi specialişti o vedeau principala favorită la titlu în acest sezon. Blocajul şi preluarea au fost principalele „armele” cu care zălăuanii i-au surprins pe gălăţeni, dar şi serviciul a funcţionat bine, în timp ce oaspeţii au făcut multe greşeli la serviciu, dar şi pe faza de construcţie.
Mihalcea a fost omul începutului de meci pentru Volei Municipal, reuşind câteva blocaje cu care Zalăul a întors scorul la 16 – 10 la cea de-a doua întrerupere tehnică, după ce oaspeţii au condus cu 6 – 4 în debut. Universalul oaspeţilor, Caio de Pra, a greşit multe atacuri, iar antrenorul Harabagiu l-a înlocuit spre finalul setului cu Zahar. A intrat şi Muscină în locul coordonatorului Despotovski, dar Zalăul a fost de neoprit, câştigând primul parţial cu 25 – 16.
Oaspeţii au avut avantaj minim la primul time-out tehnic al actului secund, 8 – 7, dar Zalăul a blocat bine în partea a doua, în special centrul Mihalcea, având 16 – 13 la cea de-a doua întrerupere tehnică. Libero-ul Feher s-a remarcat la preluare, iar vicecampioana s-a desprins la 20 – 15. Diferenţa din final a fost de şapte puncte, 25 – 18, Gontariu închizând setul cu un serviciu ce a fost preluat greşit de jucătorii adverşi.
Cuplul format din Lintz şi Rudnytsky s-a remarcat la blocaj în debutul setului trei. Formaţia zălăuană a condus cu 8 – 2, dar Galaţiul a revenit la 6 – 8, profitând de jocul ceva mai slab făcut de jucătorii vicecampioanei pe faza de atac. Centrul Rudnytsky a fost „vioara întâi” în partea a doua, realizând o serie de blocaje cu care Zalăul s-a desprins la 16 – 11. Galaţiul nu a mai avut puterea să opună rezistenţă, iar vicecampioana s-a impus cu 25 – 17.
„După duşul rece de la Ploieşti, băieţii s-au mobilizat exemplar şi am arătat care este adevăratul joc al nostru. Sper să o ţinem tot aşa în continuare, pentru că lumea s-a obişnuit cu meciuri frumoase din partea noastră şi trebuie să le oferim ce-şi doresc. Echipa a jucat bine la toate capitolele şi a fost ajutată mult de public. S-a creat o simbioză între public şi echipă, ceea ce mă bucură foarte mult. Sunt fericit să văd sala plină la fiecare meci şi mă bucur că le putem oferi un spectacol voleibalistic. Am spus-o încă de la începutul campionatului că va fi un sezon foarte disputat, dar rezultatele de până ne fac să ne gândim chiar la prima poziţie, un loc la care multă lume nu ne dă şanse”, a declarat antrenorul Zalăului, Marian Constantin.
„Să fiu sincer, nu mă aşteam să avem o evoluţie atât de slabă la Zalău. Am avut o săptămână foarte grea, am jucat la Bacău, de acolo am plecat direct la Baia Mare şi apoi am venit aici. Nimeni nu cred că se aştepta să facem azi un joc atât de slab. Zalăul a fost peste noi la toate capitolele. Am greşit mult la preluare, nu am blocat aproape nimic, iar la atac am fost opriţi de multe ori. Rămân la părerea că noi şi Zalăul ne vom bate la titlu, pentru că totul se va decide în partea a doua a sezonului. Trebuie să joace şi Zalăul pe terenul nostru. Campionatul nu se încheie cu această înfrângere a noastră”, a afirmat coordonatorul Galaţiului, Filip Despotovski.
Volei Municipal Zalău: Matthias Valkiers, Adrian Gontariu, Răzvan Mihalcea, Mikola Rudnytsky Karel Lintz, Leonardo Dal Bosco şi Adrian Feher – libero. Antrenori: Marian Constantin (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
Arcada Galaţi: Filip Despotovski, Caio de Pra Provenzano, Andrei Spânu, Miroslav Gradinarov, Alexander Safonov, Bojan Janic şi Nikola Rosic – libero. Au mai evoluat: Alexandru Zahar, Alexandru Muncină, Nemanja Radovic şi Liviu Cristudor. Antrenori: Neculai Harabagiu (principal) şi Marian Apostu (secund)

Alte articole

One Thought to “Pe aici nu se trece”

  1. Anonim

    le-am rupt fundul !! 🙂

Leave a Comment