Paula Todoran va alerga în premieră la Campionatul Mondial

Atleta zălăuană va lua startul în proba de maraton, Campionatul Mondial fiind programat în perioada 22 – 31 august, la Beijing (China)

O nouă premieră pentru Paula Todoran, cel mai bun produs la ora actuală din atletismul zălăuan. Sportiva pregătită de Mirel Seişanu va luat startul la finalul lunii august, în premieră, la Campionatul Mondial de Atletism, competiţie programată în perioada 22 – 30 august, la Beijing (China). Atleta de la CSM Zalău şi-a îndeplinit baremul de calificare la competiţia din China în toamna anului trecut, la Maratonul Internaţional al Bucureştiului, concurs câştigat de sportiva zălăuană cu timpul de două ore, 41 de minute şi 26 de secunde. „Federaţia Internaţională de Atletism a stabilit în luna aprilie baremurile de participare la Campionatul Mondial şi la Jocurile Olimpice, iar pentru proba de maraton, baremul la Mondiale putea fi realizat în perioada ianuarie 2014 – mai 2015. Eu am realizat baremul de calificare la Campionatul Mondial la Maratonul Internaţional al Bucureştiului, desfăşurat în luna octombrie a anului trecut. Fiind un traseu omologat de Federaţia Internaţională, mi s-a luat în considerare timpul înregistrat la final, iar Federaţia Română de Atletism a aprobat participarea mea la competiţia din China”, a declarat Paula Todoran, care spune că acesta a fost unul dintre obiectivele pe care şi le-a propus în acest an. „M-am bucurat foarte mult la primirea veştii, pentru că unul dintre obiectivele mele pentru acest an a fost şi calificarea la Campionatul Mondial. Muncesc şi mă antrenez foarte mult, pentru că îmi doresc să fiu în sportul de înaltă performanţă şi să reprezint ţara cu cinste ori de câte ori am această ocazie”.
Pentru Paula Todoran, participarea la Campionatul Mondial va fi a doua premieră din acest an, după ce atleta zălăuană a luat startul în luna iunie pentru prima dată la Cupa Europei, în proba de 10.000 de metri.

Leave a Comment