Paula Todoran ţinteşte primele medalii din acest an

Absentă la ediţia de anul trecut a Campionatului Naţional de semimaraton, din cauza unei accidentări, Paula Todoran va lua startul în cursa din acest an, programată duminică, la Oradea. Sportiva legitimată la Clubul Sportiv Municipal Zalău îşi doreşte să obţină două medalii la ediţia din acest, una la individual, iar cealaltă cu echipa. „Chiar dacă m-am confruntat şi în acest an cu probleme de sănătate, voi încerca să-mi fac datoria faţă de club şi să obţin medalie atât la semimaraton, cât şi la Campionatul Naţional de maraton (6 octombrie, n.r.). Obiectivul propus la cursa de semimaraton este câştigarea unei medalii atât la individual, cât şi cu echipa. Chiar dacă nu am reuşit să ating vârful de formă la competiţiile desfăşurate în prima parte a anului, din cauza accidentării, mă bucur că sunt într-o urcare de formă, ceea de sper să se vadă după cursele de semimaraton şi maraton”, ne-a declarat atleta zălăuană.

Prima participare pentru Paula Todoran la un Campionat Naţional de semimaraton a fost în 2001, când era ultimul an de juniorat. „Din 2001 am luat startul aproape în fiecare la acest concurs. O dată am devenit vicecampioană, chiar la ediţia organizată la Zalău, în rest, am câştigat numai titlul naţional”, rememorează Paula Todoran.
Ediţia din 2012 a fost singura la care sportiva pregătită de Mirel Seişanu nu a luat startul. „Anul trecut eram accidentată, am avut o fasceită plantară, şi din această cauză am decis să nu iau startul la semimaraton. Acest concurs era programat, la fel ca în acest an, la un interval scurt de timp faţă de maraton şi mi-a fost frică să nu reapară durerile la picior. Riscam să nu mai particip la cursa de maraton”, explică Paula absenţa de anul trecut.
Campionatul Naţional de la Oradea va fi al treilea concurs din acest an pentru atleta zălăuană. Paula Todoran a luat prima dată startul la semimaratonul de la Lisabona, din luna martie, unde s-a clasat pe locul 17, cu timpul de 18 minute şi 26 de secunde. A urmat Campionatul Naţional din 24-25 august, unde Paula alergat în cursa de 10.000 de metri care, din cauza accidentării, a fost nevoită să o abandoneze.
Atleta de la CSM Zalău are patru prezenţe şi la Campionatele Mondiale de semimaraton, la cele din Ungaria, Italia, Brazilia şi China, ultima prezenţă fiind în 2011, an în care zălăuanca obţinea titlul naţional la semimaraton şi devenea vicecampioană naţională în cursa de maraton.
Anul trecut însă, a devenit campioană naţională şi la maraton. „În acest an va trebui să-mi apăr titlul de anul trecut obţinut la Campinatul Naţional de maraton”, a mai spus Todoran.
La semimaratonul de la Oradea, atleta zălăuană va face echipă împreună cu Daniela Cârlan şi Alina Niţuleasa, două sportive legitimate tot la CSM Zalău, antrenate de Lorena Boberschi.
Paul Parnău, atlet legitimat la Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău şi pregătit de Lucian Bîrlogeanu, va lua, şi el, startul la semimaratonul de la Oradea. Nevoit să abandoneze cursa de 10.000 de metri din cadrul Campionatului Naţional rezervat juniorilor I (2-3 august, n.r.), Parnău speră să urce pe podium la Oradea. „Parnău a fost nevoit să abandoneze cursa de 10.000 de metri din finala de la juniori, din cauza unei accidentări. O săptămâna a făcut pauză totală, apoi a început recuperarea. Pregătire normală face doar de o săptămână”, ne-a dezvăluit antrenorul sportivului.

 

One Thought to “Paula Todoran ţinteşte primele medalii din acest an”

  1. Anonim

    Ce dragut!iarasi au pus celelalte fete din club la etc!Chiar nu e frumos ce faceti, si celelate fete care vor alerga la acest Campionat national reprezinta tot CSM ZALAU si una dintre ele anul acesta a indeplinit un barem de participare la maraton la CAMPIONATUL MONDIAL de la MOSCOVA! momentan are cel mai bun rezultat anul acesta din tara la semimaraton si multe alte concursuri internationale castigate sau cu clasare e podium !Sa nu ma inteleaga lumea gresit,nu am nimic cu PAULA ai doresc multa bafta dar ceea ce face ziarul d-voastra e ff urat!!Cum se simt celelalte fete citind acest articol?D-voastra cum v-ati simtii daca a-ti fi in locul lor si ati reprezenta acelasi club? NU V-ATI SIMTII EXCLUSE?Chiar daca nu sunt nascute in ZALAU ele reprezinta CSM si ar trebui sa le aratati respectul cuvenit atata timp macar cat reprezinta acest club La acest Campionat National CSM ZALAU va fi reprezentat de trei atlete toate avand ca obiectiv obtinerea unei medalii la individul si o medalie cu echipa! aceasta este realitatea!

Leave a Comment