Patru jucători de la Volei Club Municipal Zalău, convocaţi la echipa naţională

Pe lângă cei patru voleibalişti de la clubul zălăuan, la acţiunea de la Piatra Neamţ a fost chemat şi sălăjeanul Marius Ciortea

Chiar dacă toate echipele de club din Divizia A1 se află în pregătire intensă înaintea începerii noului sezon, o parte dintre jucători vor trebui să se prezinte la acţiunea echipei naţionale, programată la Piatra Neamţ.
Volei Club Municipal Zalău va avea patru reprezentanţi la acţiunea de la Piatra Neamţ, fiind convocaţi centrii Răzvan Mihalcea şi Mihai Gheorghiţă, dar şi secunzii Marian Bala şi Vlad Tebieş.
Reunirea lotului este programată sâmbătă, 14 septembrie, iar selecţionerul Dan Gavril a convocat 15 jucători. „Nu este o perioadă tocmai potrivită pentru o acţiune a echipei naţionale, având în vedere că majoritatea formaţiilor se antrenează pentru noul sezon, însă trebuie să ne facem datoria pe toate planurile. Am convocat 15 jucători, fiindcă perioada este scurtă şi nu mai avem timp să verificăm jucători. O parte dintre cei chemaţi sunt accidentaţi, dar sperăm să se refacă la timp”, ne-a declarat selecţionerul Dan Gavril.
„Tricolorii” se vor reuni la Piatra Neamţ, locaţie unde au efectuat şi pregătirea din luna mai. România va sta în pregătire sub Pietricica timp de două săptămâni, timp în care, Gavril speră să poată organiza şi un turneu de verificare. „Intenţinăm să organizăm un turneu cu trei echipe din campionatul intern, plus echipa naţională. Iniţial, am dorit să chemăm Constanţa, Zalăul şi Craiova, dar la Zalău am înţeles că sunt jucători cu probleme medicale, iar Craiova nu poate ajunge la turneu. Rămâne să primesc un răspuns din partea clubului din Constanţa şi din partea celor de la Dinamo. Dacă vom avea un răspuns pozitiv din partea lor, vom căuta încă o echipă, pentru a fi patru”, a mai spus Gavril.
După cele două săptămâni de pregătire, naţionala ţării noastre se va deplasa în Olanda, unde va susţine faza a doua din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial de volei, programat în 2014, în Polonia.
Al doilea tur preliminar va avea loc în perioada 2-6 octombrie, între echipele: Olanda (ţara organizatoare), România, Belarus, Israel, Suedia şi Ucraina. Se va juca după sistemul „fiecare cu fiecare”, iar formaţiile de pe locurile 1 şi 2, posibil şi 3, se vor califica la cel de-al treilea turneu preliminar, programat în prioada 3-5 ianuarie 2014.
La acţiunea de la Piatra Neamţ nu va participa cel de-al doilea antrenor secund al naţionalei, Mircea Abrsham, care este şi tehnicianul echipei Phoenix Şimleu Silvaniei. „El este singurul antrenor al echipei din Şimleu şi nu putea lăsa jucătorii să se pregătească singuri”, a explicat absenţa secretarul general al Federaţiei Române de Volei, Viorel Manole.
Lotul convocat de Dan Gavril: ridicători – Vlad Moisa, Marius Dascălu şi Cristian Bartha; universali – Lucian Tofan şi Ciprian Matei; centri – Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Andrei Spînu şi Andrei Laza; extreme – Vlad Tebieş, Marian Bala, Dan Borota, Marius Ciortea şi Ciprian Viţelaru; libero – Rareş Gavril. Antrenori: Dan Gavril (secund), Ovidiu Mcarie (secund).

 

Leave a Comment