Paula Todoran, suspendată pentru dopaj?

Paula Todoran, cel mai bun produs la ora actuală din atletismul sălăjean şi unul dintre cele mai bune alergătoare din România, trece prin momente delicate. Sportiva legitimată la Clubul Sportiv Municipal Zalău riscă să fie suspendată din activitate pentru o perioadă lungă de timp, după ce a fost depistată că a folosit o substanţă interzisă la Campionatul Mondial de Alergare – 50 kilometri, desfăşurat în luna septembrie a anului trecut, la Braşov.

Atleta pregătită de Mirel Seişanu a stabilit record naţional în acea cursă, parcurgând cei 50.000 de metri în 3 ore, 28 de minute şi 8 secunde, iar directorul SCM Zalău, Silviu Mureşan, susţine că sportiva a cerut chiar la finalul cursei să i se facă testul anti-doping, tocmai pentru a nu mai fi nevoită să aştepte până a doua zi pentru acest lucru şi pentru a se putea întoarce acasă în aceeaşi zi în care a avut loc concursul.

„A luat un medicament pentru respiraţie, la recomandarea medicului, iar acel medicament a conţinut şi acea substanţă interzisă, care a fost depistată în urma controlului făcut de cei de la ANAD (Agenţia Naţională Anti-Doping, n.r.). Suspendarea este pe o perioadă de patru ani, dar decizia nu este definitivă. Verdictul final se va stabili în perioada următoare. E greu să treci peste un astfel de moment, după o viaţă de sportiv în care nu ai avut probleme de acest gen”, ne-a declarat directorul CSM Zalău.

„Este foarte ciudat, fiindcă a trecut un an de zile de atunci şi abia acum s-a trimis o notificare. Când încalci un regulament sau ai astfel de probleme, ţi se comunică în maxim două luni. Prea multe nu am ce să spun, fiindcă s-a făcut Apel, iar decizia finală urmează a fi luată în perioada următoare”, a afirmat antrenorul sportivei.

Paula Todoran a încheiat cursa de la Braşov pe locul 16 la individual, obţinând cea mai bună clasare din delegaţia României.

 

Alte articole

7 Thoughts to “Paula Todoran, suspendată pentru dopaj?”

 1. Anonim

  Nu s-a lăsat lasat la Simona Maxim

  1. Vasile Ardelean

   Nu sa lasat da ,la Simona Maxim ,macar simona nu vorbește în balarii ca asta !! Asta daca Stai de vorbă cu ea ,nu stie pe ce planeta este ,,de la cat sa dopat!! Uitativa la fața ei ,ce are pe față,ferească dumnezeu!! Simona e frumoasa ,e bună rau ! Are ce prezenta !! Rusine sa i fie ei si la seisan si la directorul clubului,ca au mintit si au ascuns ca e dopata ! Macar simona si a asumat ! Ăștia doi ,seisan cu Todoran doi fomisti mincinoși!

   1. Vasile Ardelean

    Nu stiu cine e accest Vasile Ardelaan ce a lasat comentariu asta cu privite la Paula Todoran eu numai vreau sa spun ca eu fostul atlet de performanta de la Zalau ce locuiesc in Statele Unite nu am lasat comentariul acesta si nu am nici o legatura cu aceat Comentariu .

   2. Vasile Ardelean ( Fost Atlet Performanta domiciliat in America din 2004 )

    Eu Vasile Ardelean Fost atlet de performanta 1996-2003 ce am adus Glorie Zalaului Prin medaliile obtinute pe plan national cat si international iar din 2004 pana in prezent am domiciliul in SUA , nu vreau ca eu personal si numele Meu sa fie asociat cu acest comentariu urat si Rautacios de m-ai sus facut de cineva ce poarta numele meu ( Vasile Ardelean ) si face referinta la atleta Paula Todora si Totodata antrenorului Ei Mirel Seisanu pe care personal ai cunosc foarte bine . Ai apreciez si stimez pt munca si rezultatele depuse pt Zalau si Romania . Multumesc

 2. Anonim

  Vei trece si peste acest incident….multa sănătate

 3. Nico

  Se intampla si la ” case mai mari „. Suspect rau sa vii dupa un an cu asemenea verdicte. ANAD distruge, nu ajuta sportul. Distruge destine si munca unor sportivi de ani si ani de zile … Nesimtire !

 4. Grec

  Mă uit pe listele de start de la Campionatul Balcanic de Pistă, care se desfășoară în aceste zile, in localitatea Cluj Napoca….și nu o văd pe singura atletă din judetul Salaj care s-a oferit voluntară la toate controalele antidoping, mai ales înainte de Moscova 2013, când se ruga sa fie testată și ANAD o refuza…miss atletism….miss lebeniță…

Leave a Comment