Paula Todoran, printre premiaţii Institutului Aspen România

Institutul Aspen România a organizat săptămâna trecută ediţia a IV-a a Galei Premiilor Aspen pentru Leadership, aducând astfel recunoaştere unor oameni ce au marcat societatea românească, au inovat şi au oferit un exemplu de conduită etică şi profesională în domeniile cultural, patrimoniu, serviciu public, sport şi cercetare. S-au acordat şase distincţii, iar printre cei nominalizaţi s-a aflat şi Paula Todoran, atletă legitimată la Clubul Sportiv Municipal Zalău. Sportiva zălăuană a primit premiul Aspen Leadership Award „Sport şi Societate”, fiind prima atletă din România care a câştigat în acest an Maratonul Internaţional Bucureşti. „Sunt onorată să fiu printre cei nominalizaţi la o astfel de gală, le mulţumesc pentru aprecieri celor de la Institutul Aspen România şi îi felicit efortul şi munca pe care o depun . Disctincţia pe care am primit-o a fost una simbolică, o frunză de plop alb, placată cu argint şi pusă pe o plachetă de lemn din America, create de David Sandu. Atenţia şi aprecierile s-au îndreptat asupra oamenilor cu real talent, care au făcut ceva pentru ţară şi pentru comunitate şi care sunt viitorul României sau pot fi modelele ţării”, a declarat Paula Todoran.
Sportiva a fost premiată de către Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank România, care a ţinut să precizeze cât de important este sportul pentru societate. „Am fost şi eu participant la Jocurile Olimpice şi mereu spun că sportul a fost foarte important în viaţa mea. Cred foarte mult în importanţa sportului, atât a celui de performanţă, cât şi a celui de masă. Este esenţial pentru sănătatea şi echilibrul din viaţă, de care avem cu toţii nevoie”, a precizat Steven van Groningen.
Premiul Aspen Leadership Award „Economic şi Financiar” – „Serge Moscovici” i-a fost înmânat lui Pierre Moscovici, comisar european pentru Afaceri Economice şi Financiare. Este un premiu în memoria lui Serge Moscovici, născut la Brăila, într-o familie de evrei, fondatorul psihologiei sociale moderne în Europa. Premiul „Contribuţie la Patrimoniul Cultural Român”, a fost cordat lui Constantin Chiriac, prin crearea şi organizarea Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. A fost acordat şi premiul „George Pomutz pentru Serviciu Public cu Demnitate”, înmânat maiorului Florinel Enache, rănit grav în urmă cu doi ani în Afganistan. Premiul pentru „Inovaţie şi Tehnologie” i-a fost acordat doamnei Rada Mihalcea, profesor asociat al Universităţii Michigan din SUA. Ea a fost inclusă în top 100 cercetători în domeniul inteligenţei artificiale din Statele Unite, distincţie primită în 2012 din partea preşedintelui Barak Obama. „Premiul special Aspen” a fost acordat Serviciului Român de Informaţii, pentru activitatea deosebită cu ocazia summitului NATO de la Cardiff, din acest an.
Institutul Aspen România este o organizaţie apolitică, fără afiliere, iar membrii Aspen reprezintă o varitate de opinii din diverse sectoare. Scopul Institutului Aspen România este să promoveze şi să dezvolte o dezbatere directă şi sinceră între liderii României asupra valorilor şi principiilor fundamentale care stau la baza unei societăţi libere şi democratice.
Institutul Aspen România a luat naştere la finele anului 2005 din voinţa unui grup de lideri politici, oameni de afaceri şi de cultură care au considerat că România a atins un anumit nivel de dezvoltare economică, politică şi socială, care să poată beneficia de metoda Aspen şi de valorile sale.

2 Thoughts to “Paula Todoran, printre premiaţii Institutului Aspen România”

  1. Anonim

    Ii neam cu besinoasa de Ana Tudoran?

  2. Ponticel

    Nu bo…le, dar asta nu conteaza!Felicitari, PAULA !

Leave a Comment