Paula Todoran, pe podium la semimaratonul de la Barcelona

Atleta legitimată la Clubul Sportiv Municipal Zalău a luat startul duminică la semimaratonul de la Barcelona, fiind primul concurs din acest an pentru Paula Todoran. Sportiva pregătită de Mirel Seişanu a avut o evoluţie bună, reuşind să termine cursa de 21,097 kilometri pe locul trei, cu timpul de o oră, 16 minute şi 40 de secunde. Cursa la feminin a fost câştigată de renumita atletă keniană, Florence Kiplagat, care a parcurs cei peste 21 de kilometri într-o oră, cinci minute şi 12 secunde, iar poziţia secundă i-a revenit ucrainiencei Nicola Duncan (1:12:12).

„Am vrut să alerg la acest semimaraton pentru a face o verificare înaintea Campionatului Mondial din 24 martie, din Danemarca, unde sper să particip. Am făcut o cursă bună, având în vedere că pregătirea mea din ultimele două luni s-a axat pe pregătirea curselor de maraton, unde sper să am rezultate foarte bune în acest an. Sunt fericită că am reuşit să urc pe podium alături de valoroasa atletă, Florence Kiplagat, care a stabilit duminică un nou record pe această distanţă”, ne-a declarat atleta zălăuană.
Şi sportivul care a câştigat cursa la masculin este tot din Kenia, Eliud Kipchoge, care a terminat concursul într-o oră şi 52 de secunde.
Până la Campionatul Mondial din Danemarca, Paula Todoran va continua pregătirea pe plan local.

 

Leave a Comment