Paula Todoran, medaliată cu bronz la Campionatul Balcanic de maraton

Atleta zălăuană, Paula Todoran, a participat duminică, după o pauză de trei ani, la Campionatul Balcanic de maraton. Ediţia din acest an a avut loc la Podgorica (Muntenegru), la start fiind prezenţi sportivi din Serbia, Muntenegru, Macedonia, Germania, Ucraina, Rusia, Franţa, Kenia, Etiopia, Croaţia, Bosnia-Herţegovina, Slovacia, Kosovo şi România.

Dacă în urmă cu trei ani, la Campionatul Balcanic de maraton din Bulgaria, sportiva pregătită de Mirel Seişanu a câştigat medalia de aur, Paula Todoran a obţinut medalia de bronz la ediţia din acest an, intrând în posesia unui premiu în valoare de 2.000 de euro.
Obiectivul sportivei la acest concurs a fost o clasare pe podium, pe care l-a şi realizat. Totuşi, antrenorul Paulei a afirmat că timpul înregistrat de sportivă la finalul cursei putea fi mai bun. „Este un rezultat bun, însă timpul înregistrat la finalul cursei putea fi îmbunătăţit cel puţin cu un minut. Paula s-a simţit bine înaintea cursei, iar primii 36 de kilometri a ţinut aproape de sportiva din Muntenegru (Sladana Perunovic, câştigătoarea cursei, n.r.). Pe ultimii kilometri, atleta din Muntenegru a luat un uşor avans, dar şi Paula a alergat bine până la final”, ne-a dezvăluit antrenorul Mirel Seişanu.
Paula Todoran a terminat maratonul de la Podgorica cu timpul de două ore, 43 de minute şi 22 de secunde, fiind depăşită de kenianca Gladys Jepcurvi Biwott (locul II – 2:43.00) şi Sladana Perunovic (locul I – 2:42.28).
Pentru sportiva legitimată la CSM Zalău a fost a patra cursă din acest an, după Semimaratonul de la Lisabona (locul 17), cursa de 10.000 de metri din cadrul Campionatului Naţional (abandonată din cauza unei accidentări) şi Campionatul Naţional de semimaraton, unde atleta zălăuană a câştigat medalia de aur cu echipa şi locul cinci la individual.

5.000 de lei pentru Maratonul de la Pisa

Ultima cursă din acest an pentru Paula Todoran este Maratonul de la Pisa, programat în 15 decembrie. La fel ca anul trecut, atleta zălăuană va beneficia de susţinere financiară din partea Consiliului Local pentru acest concurs. Sportiva pregătită de Mirel Seişanu va primi 5.000 de lei pentru concursul din Italia, cu 500 mai mult decât anul trecut. „Ea are nevoie de cât mai multă experienţă în cursele de maraton, pentru a putea fi inclusă în lotul care va participa la Jocurile Olimpice din 2016. Se vor face nominalizări pentru lotul naţional, iar sportivii vor fi monitorizaţi”, mai precizat Seişanu.
În zilele următoare, Paula Todoran va urma un program de recuperare, după care va continua pregătirea pe plan local până la mijlocul lunii decembrie.

One Thought to “Paula Todoran, medaliată cu bronz la Campionatul Balcanic de maraton”

  1. Anonim

    Suntem de-a dreptul siderati de cum stie acest Seisan sa manipuleze si sa faca un intreg judet sa plateasca sume atat de mari pentru deplasarile in interes personal ale lui si ale sportivei motivand astfel deplasarea lor! Toti sportivii au nevoie de experienta si de competitii ,asta de cand lumea si pamantul !Federatia de atletism a nominalizat si a monitorizat toti sportivii valorosi, intotdeauna nu e ceva nou.,poate doar pentru unii .Ca sa ajungi sa participi la JOCURILE OLIMPICE ai de indeplinit un barem de paricipare,in cazul de fata un timp impus de IAAF 2h33 barem pentru femei!!!! si 2;15 pt barbati!!-Maratonul de la Pisa este un maraton pentru interese proprii si normal daca sportivii au valoare sunt invitati de organizatori si le sunt decontate cheltuielile sau macar o parte dintre acestea..daca nu ai valoare(ca in cazul de fata,la 2h;43 !! nu esti valoros pe plan international!) atunci platesti din buzunarul propriu si incerci sa castigi acolo niste bani pusi la bataie..Pentru acest judet alearga si alta sportiva care are valoare muuul mai mare decat Paula Todoran si caruia nu i s-au dat cinci banuti pentru deplasarile la concursurile internationale de anul acesta. si ea s-a clasat pe podium de fiecare data cand a concurat in srainatate..va lasam pe d-voastra sa trageti concluziile

Leave a Comment