Paula Todoran, după Campionatul Balcanic de Maraton: „Nu voi mai face niciodată astfel de experienţe”

Vicecampioană balcanică în urmă cu doi ani, Paula Todoran nu a reuşit să obţină o medalie şi la ediţia din acest an a Campionatului Balcanic de Maraton, desfăşurat duminică, la Podgorica (Muntenegru). Venită după o altă cursă de maraton, desfăşurată la începutul lunii în cadrul Campinatului Naţional, sportiva pregătită de Mirel Seişanu nu a reuşit să se menţină într-o formă la fel de bună ca în cursa de la Bucureşti, la finalul căreia a devenit campioană naţională.
Perioada de recuperare a fost foarte scurtă, iar înaintea Campionatului Balcanic, atleta s-a confruntat şi cu o viroză respiratorie.
„A fost o cursă grea, pentru că perioada de recuperare de la maratonul naţional până la maratonul balcanic a fost foarte scurtă. Am avut la dispoziţie o săptămână de refacere după Campionatul Naţional de Maraton, după care am încercat timp de zece zile să mă menţin la forma pe care am avut-o la Maratonul de la Bucureşti. M-am confruntat, însă, în această perioadă, cu o viroză respiratorie, care m-a afectat şi cred că s-a simţit şi în rtimpul cursei. Am dorit să obţin o medalie, dar atâta am putut duminică, la Campionatul Balcanic”, a declarat atleta legitimată la CSM Zalău.
Campionul naţional la maraton, Sorin Mâneran, a fost oprit de medici cu doi kilometri înainte de final, însă Paula Todoran spune că şi-a dorit foarte mult să încheie această cursă.
„M-am mobilizat foarte mult şi am încercat să închei cursa, chiar dacă rezultatul nu a fost printre cele mai bune. Adversarele mele nu au făcut experienţa pe care am făcut-o eu în această perioadă, aceea de a alerga două maratoane în decurs de trei săptămâni. A fost o experienţă unică pentru mine, deoarece nu cred că o voi mai repeta vreodată. Se ştie ştiinţific că refacerea după un maraton durează două, chiar trei săptămâni. Maratonul este o cursă în care îţi depăşeşti propriile limite, iar eu am încercat să termin cursa, chiar dacă m-am clasat pe locul patru”, a mai precizat atleta zălăuană.
Paula Todoran va mai alerga în acest an la Crosul „15 noiembrie 1987” de la Braşov, eveniment ce comemorează revolta anticomunistă a muncitorilor de la Uzina Steagu Roşu. Alergătorii înscrişi la start vor parcurge acelaşi traseu pe care au protestat în urmă cu 28 de ani angajaţii Intreprinderii de Autocamioane Steagu Roşu.

Leave a Comment