Paula Todoran, campioană naţională la semimaraton

Sportiva pregătită de Mirel Seişanu a obţinut al cincilea titlul naţional la semimaraton din carieră

Clubul Sportiv Municipal Zalău a avut două reprezentante la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de semimaraton, desfăşurat sâmbătă, la Cluj-Napoca. Paula Todoran, sportivă pregătită de Mirel Seişanu, avea ca obiectiv o medalie la acest concurs, iar cea de-a doua reprezentantă a fost Daniela Cîrlan, atletă pregătită de Lorena Boberschi.
Devenită vicecampioană naţională în cursa de 10.000 metri din cadrul Campionatul Naţional de atletism desfăşurat în luna iulie, Paula Todoran a devenit sâmbătă campioană naţională la semimaraton, după ce a trecut prima linia de sosire, cu timpul de o oră, 15 minute şi 18 secunde. „Mă bucur foarte mult că am obţinut acest rezultat. Am avut încredere în mine, fiindcă am făcut o pregătire bună. Am făcut o cursă întinsă, pe tempoul pe care l-am pregătit şi la antrenamente. Am avut un tempo ridicat. În primul tur, fetele au ţinut aproape de mine, după care m-am distanţat încet şi mi-am dat seama că nu mai pot pierde titlul naţional”, ne-a declarat atleta zălăuană.
Pentru Paula Todoran este al cincilea titlu naţional obţinut la senioare în cursa de semimaraton, după cele din 2006, 2008, 2010 şi 2011. În 2007, la semimaratonul de la Zalău, Paula Todoran s-a clasat pe poziţia secundă, titlul naţional revenindu-i Danielei Cîrlan.
Chiar dacă nu a reuşit să se claseze pe podium la concursul de la Cluj, Daniela Cîrlan a avut o evoluţie destul de bună, parcurgând cursa de semimaraton într-o oră, 18 minute şi 10 secunde. Sportiva pregătită de Lorena Boberschi a trecut a patra linia de sosire, locurile doi şi trei fiind ocupate de Liliana Danci (CSM Reşiţa) şi Elena Ghiţă (CSM Craiova).
„Daniela Cîrlan a ţinut aproape de Paula Todoran până la ultimii 2.000 de metri, după care, efectiv s-a blocat. Şi-a dorit foarte mult să câştige o medalie. A avut, însă, anumite probleme de familie în ultima perioadă peste care a încercat să treacă, dar, ca sportiv, nu întotdeauna îţi iese cum îţi propui”, a precizat antrenoarea sportivei.
De menţionat că prima parte a anului a fost una foarte bună pentru atelta legitimată la CSM Zalău care a obţinut medalia de aur în proba pe echipe la Campionatul Balcanic de semimaraton din Albania şi argint la individual.
Cele două sportive vor lua startul şi la Campionatul Naţional de maraton, programat în 5 octombrie, la Bucureşti.

One Thought to “Paula Todoran, campioană naţională la semimaraton”

  1. iubitor al tuturor sporturilor

    Paula a castigat cu un timp slab asa cum este nivelul atletismului din tara noastra la aceasta ora. Daniela Cirlan la 3 minute in spatele ei a fugit si mai slab. Pacat ca antrenorii denatureaza adevarul. Daniela nu a tinut aproape de Paula decat un tur. Cand mai erau de parcurs 2.000 de metri cum te-a informat antrenoarea sportivei, Daniela era deja pe locul 4.
    Pacat ca atletismul a decazut asa mult. Meritul pentru ceea ce se intampla apartine celor care conduc Clubul Sportiv Municipal Zalau. Pacat ca juniorii de valoare de la CSS si LPS Zalau nu sunt opriti sa concureze pentru Zalau. Ioana Dan si Dan Mirsidan, doi sportivi antrenati de profesorul Radu Rusu, au plecat din Zalau odata cu incheierea junioratului. Anul acesta a plecat si Paul Parnau. Mare pacat! Oare autoritatile locale care pompeaza miliarde in fundul celor de la volei si handbal de ce nu se gandesc si la cei de la sporturile individuale? Avem sportivi de certa valoare nascuti in Salaj la ramurile sportive atletism, box, karate, lupte, tenis care sunt ignorati si nu primesc nicio sansa de la autoritati, dar aducem jucatori si jucatoare din tara si din strainatate in fundul carora se baga salarii de la 1.000 de EURO in sus. Rusine sa va fie domnilor politicieni membrii in consiliul local si consiliul judetean.

Leave a Comment