Paula Todoran aleargă la Campionatul Balcanic de Maraton

Alături de sportiva zălăuană, la startul cursei va fi prezent şi Sorin Mâneran, sportiv pregătit de Monel Sabou, antrenor de atletism în cadrul Clubului Sportiv Şcolar Zalău

La trei săptămâni de la câştigarea celui de-al doilea titlu naţional consecutiv la maraton, Paula Todoran va fi prezentă la startul Campionatului Balcanic, eveniment programat duminică, la Podgorica (Muntenegru). Atelta legitimată la Clubul Sportiv Municipal Zalău a absentat la ediţia de anul trecut, însă a participat la ediţia din 2013, când a devenit vicecampioană balcanică, terminând cursa la 20 de secunde în spatele unei sportive din Muntenegru.
„Traseul pare unul destul de facil, va fi cel din urmă cu doi ani şi sperăm ca Paula să facă o cursă bună şi să obţină un rezultat bun. Recuperarea a decurs destul de bine după Campionatul Naţional de Maraton, s-a confruntat zilele trecute cu o uşoară viroză, dar sperăm ca până la ora cursei să-şi revină. Mergem la Balcaniadă cu gândul de a obţine o medalie”, ne-a declarat Mirel Seişanu, antrenorul sportivei.
România va fi reprezentată la ediţia din acest an a Campionatului Balcanic de Maraton şi de Sorin Mâneran, sportiv pregătit de zălăuanul Monel Sabou, antrenor de atletism în cadrul Clubului Sportiv Şcolar Zalău. Monel Sabou colaborează de cinci ani cu atletul Sorin Mâneran, sportiv legitimat la CSM Arad, care a câştigat ultimele două ediţii ale Campionatului Naţional de Maraton.
„Mi-aş dori ca Sorin Mâneran să obţină o medalie la Campionatul Balcanic, dar va fi destul de greu. Au trecut doar trei săptămâni de la Campionatul Naţional de Maraton, iar Sorin nu s-a refăcut complet după cursa de la Bucureşti”, a precizat Monel Sabou.
Campionatul Balcanic de Maraton se desfăşoară în cadrul Maratonului Internaţional de la Podgorica, la fel cum s-a întâmplat la începutul acestei luni şi la Bucureşti, unde Campionatul Naţional a fost organizat în cadrul Maratonului Internaţional al Bucureştiului.
Dacă anul acesta s-a clasat pe locul patru la Maratonul Internaţional al Bucureştiului, Paula Todoran a reuşit să câştige anul trecut în premieră acest concurs, fiind, de altfel, prima atletă din România care reuşeşte să se claseze pe primul loc la finalul acestei curse.

Leave a Comment