Paul Parnău, medaliat cu bronz la Campionatul Naţional de atletism

Început promiţător de an pentru atletul de la Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău, Paul Parnău, care a obţinut duminică medalia de bronz la Campionatul Naţional de atletism, în sală, rezervat juniorilor I.

Atletul pregătit de Lucian Bîrlogeanu a luat startul atât în cursa de 1.500 de metri, desfăşurată sâmbătă, cât şi în cea de 3.000 metri, ce a avut loc duminică. „În cursa de 1.500 de metri, Paul a alergat pentru a face o verificare înaintea celei de 3.000 de metri, unde ne-am propus un rezultat bun”, a explicat antrenorul sportivului.
Dacă sâmbătă, în cursa de 1.500 de metri, Parnău s-a clasat doar pe locul 19, cu timpul de patru minute, 17 secunde şi 33 de sutimi, duminică a avut o evoluţie mult mai bună în cursa de 3.000 de metri, urcând pe podium la finalul probei. Atletul zălăuan a terminat cursa în opt minute, 56 de secunde şi 51 de sutimi, la o secundă şi 45 de sutimi în spatele locului doi şi la trei secunde şi 38 de sutimi de titlul naţional.
Pe locul doi s-a clasat Dorin Rusu, de la CSS Rădăuţi, iar titlul naţional a fost câştigat de Andrei Leanca, de la CSM Dorna.
Aflat în ultimul an la categoria juniori I, Paul Parnău îşi propune să obţină şi alte medalii în acest an, principalele concursuri pe care le are atletul în program fiind Campionatul Naţional Şcolar, Campionatul Naţional de cros, Campionatul Naţional de alergare pe pistă şi Campionatul Naţional de atletism, organizat în aer liber.
Şi Clubul Sportiv Şcolar Zalău a avut reprezentant la Campionatul Naţional de la Bucureşti, pe Raul Crecan, însă sportivul pregătit de Nelian Ianchiş nu a reuşit să urce pe podium la nici una dintre cele două probe în care a luat startul.
La 800 de metri, Raul Crecan s-a clasat pe locul opt, parcurgând distanţa în două minute şi 74 de sutimi, iar la 1.500 de metri s-a clasat pe locul 18, cu patru minute, 16 secunde şi 93 de sutimi.
La Campionatul Naţional de atletism rezervat juniorilor I au participat 376 de atleţi, dintre care, 230 la masculin şi 146 la feminin de la 92 de cluburi.

Leave a Comment