Patru medalii naţionale pentru sportivii de la CS Long Dau Şimleu Silvaniei

Clubul Sportiv Long Dau Şimleu Silvaniei a fost participat la finalul săptămânii trecute la Campionatul Naţional de Qwan Ki Do, rezervat juniorilor şi seniorilor, fiind reprezentat de nouă sportivi: Răzvan Coţe, Remus Tusan, Casian Lipo, Csiki Szabolcs, Kiss Botond, Cristian Popan, Kiss Szilard, Georgiana Popan şi Rareş Opriş. Delegaţia şimleuană a fost condusă de instructorul Nicolae Popan (centura neagră – 2 dang), iar oraşul de sub Măgura l-a avut ca reprezentant şi pe Dorel Pop, în calitate de arbitru.
Cele mai bune rezultate au fost obţinute de Georgiana Popan, care a devenit vicecampioană naţională în proba de Thao Quyen (luptă imaginară) şi în cea de Thao Quyen Co Vo Dao (luptă imaginară cu arme tradiţionale) la categoria 16 – 17 ani. Vicecampion naţional a devenit şi Kiss Szilard, acesta cucerind medalia de argint în proba de Thao Quyen Co Vo Dau la categoria 16 – 17 ani centuri negre. Pe podium a mai urcat Kiss Botond, sportivul pregătit de Nicolae Popan câştigând medalia de bronz în proba de Thao Quyen la categoria 13 – 15 ani (3 – 4 grade, cap albastru). Chiar dacă nu a urcat pe podium, Csiki Szabolcs a obţinut un rezultat notabil, fiind finalist în proba de Thao Quyen la categoria 12 – 13 ani (1 – 2 grade cap albastru).
La Campionatul Naţional de Quan Ki Do de la Botoşani au participat 310 de sportivi de la 23 de cluburi din România provenind din 16 judeţe. 110 de sportivi au concurat în probele tehnice – Co Vo Dau, iar 200 s-au întrecut în probele Song Dau – lupte. La competiţia de la Botoşani au fost delegaţi 43 de arbitri, care au stabilit ordinea celor mai buni practicanţi ai acestui stil de artă marţială.
Pentru CS Long Dau Şimleu Silvaniei urmează în perioada 29 – 30 martie Campionatul Naţional de Qwan Ki Do rezervat copiilor, ce va avea loc la Zalău.

One Thought to “Patru medalii naţionale pentru sportivii de la CS Long Dau Şimleu Silvaniei”

  1. Anonim

    cu asa arbitri lupta a fost total imaginara

Leave a Comment