PAS SPRE NORMALITATE: Protocol aprobat, spectatorii pot reveni pe arenele sportive

Aşteptarea a luat sfârşit pentru iubitorii sportului din ţara noastră. După o pauză de 14 luni spectatorii vor reveni în tribunele stadioanelor. Noul protocol medical a fost aprobat de Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal şi permite accesul spectatorilor în tribune până la o capacitate maximă de 25%. Accesul spectatorilor într-o proporţie mai mare se face numai cu titlu excepţional, de eveniment pilot. Acesta trebuie să fie aprobat de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza propunerii Ministerului Tineretului şi Sportului şi cu avizul Ministerului Sănătăţii.

Regulile sunt destul de multe, dar aceasta este situaţia din acest moment. La eveniment pot participa persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Persoanele care nu îndeplinesc această condiţie, trebuie să prezinte un rezultat negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore. Pentru procurarea tichetelor de acces este necesară dovada testului negativ sau a adeverinţei de vaccinare cu a doua doză din care să reiasă că au trecut peste 10 zile de la rapel. Toate porţile de acces în interiorul arenei sportive vor fi deschise. Organizatorii vor comunica spectatorilor orele recomandate pentru sosirea la eveniment, precum şi poarta de acces recomandată, pentru a minimiza riscul de creare a aglomeraţiei în aceste puncte. De asemenea, vor exista marcaje care să ajute persoanele să păstreze distanţa de siguranţă de minimum 1,5 metri. Accesul în incintă nu va fi permis persoanelor care prezintă febră, tuse, dureri în gât, dificultate în respiraţie. Persoanelor care prezintă unul sau mai multe dintre aceste simptome li se va recomanda să contacteze medicul de familie. Controlul de securitate de la porţi se va face doar vizual, spectatorii fiind rugaţi să colaboreze şi să prezinte de bună voie obiectele pe care le deţin în buzunare şi / sau genţi. Dacă este necesar, verificarea corporală va fi efectuată de stewarzi folosind măşti de protecţie, mănuşi de unică folosinţă şi se vor schimba / dezinfecta la fiecare control sau se va recurge la auto-verificare. Accesul în arenă este permis doar cu genţi mai mici sau egale cu o foaie de hârtie A4. Nu se permite accesul cu mâncare sau băutură. Organizatorul evenimentului sportiv are obligaţia de a marca în mod corespunzător spaţiile unde spectatorii se pot aşeza, astfel încât să se poată respecta o distanţă minimă de 1,5 metri între oricare două persoane. Purtarea măştii de protecţie de către spectatori este obligatorie pe toată durata participării la evenimentul sportiv. În tribune, pe fiecare rând, un scaun ocupat trebuie să fie urmat de 3 scaune libere. Spectatorii vor avea obligaţia de a nu părăsi locul alocat, în caz contrar fiind invitaţi să părăsească incinta. În cazul evenimentelor pilot, organizate cu aprobarea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, se poate depăşi limita de 25% din capacitatea tribunelor. Participanţii la evenimentul pilot îşi vor da acordul privind procesarea datelor cu caracter personal, în vederea monitorizării evoluţiei stării lor clinice. Baza de date cu participanţii la evenimentul pilot va fi transmisă către Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică sau Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, pentru a face verificările necesare.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

One Thought to “PAS SPRE NORMALITATE: Protocol aprobat, spectatorii pot reveni pe arenele sportive”

  1. O simplă constatare

    Spectatorii puteau reveni pe stadioane cu două etape mai repede dar, clica securisto- dâncistă de la frf a împins termenul până ce cfr juca acasă !

Leave a Comment