Olimpiada ţărănească, un eveniment inedit la Festivalul Cepei de la Pericei

Printre evenimentele organizate de Primăria comunei Pericei la finalul acestei săptămâni, cu ocazia „Festivalului Cepei”, se numără şi Olimpiada Ţărănească. Competiţia se află la prima ediţie, primarul comunei Pericei, Boncidai Csaba, afirmând că în 2011 a mai avut loc un eveniment asemănător, dar a fost intitulat „Green Fest”.
„În 2011 am mai organizat un astfel de eveniment, cu probe asemănătoare, dar s-a numit „Green Fest”. Olimpiada Ţărănească este la prima ediţie”, a precizat edilul.
Olimpiada Ţărănească va avea loc sâmbătă, începând cu ora 11, pe terenul de fotbal din comună, iar printre probele de concurs se numără: adunat şi cărat de fân, alergare în scară, estimarea greutăţii cocoşului, căratul apei în roabă, cărat saci cu grâu, umplerea unei saltele cu paie, crăpat de lemne, sfărmat mălai, cărat femei cu roaba, cărat şi rostogolit baloţi de paie, aruncare cu cizme de cauciuc, alergare în sac şi tăiat lemne cu joagărul. Va avea loc şi un test de cultură generală, organizatorii pregătind şi câteva surprize pentru participanţi.
Echipele participante vor fi formate din cinci membrii, dintre care cel puţin unul va trebui să fie de sex feminin. Pot participa persoane cu vârsta de peste 16 ani.

Leave a Comment