Oláh Ştefan, redivivus!

Prof. Marin Ştefan

Radioamatoristul Oláh Ştefan – maestru al sportului, deţinător al indicativului YO5BST, este – în continuare – activ, chiar dacă „merge” pe 66 de ani! N-a abandonat activitatea competiţi-onală, participând la concursuri naţionale şi internaţionale. Şi nu aşa, oricum. În această primăvară a fost prezent la două concursuri internaţionale de radio orientare sportivă, urcând, de două ori, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, la categoria M-60.
Primul a fost în ţara vecină şi prietenă, Ungaria, în zilele de 20-21 aprilie 2013. Întrecerea s-a desfăşurat pe terenul de concurs din pădurea localităţii Izsák, de lângă Kecskemét, fiind dotat cu Cupa „Aranyhomok” (Nisipurile de Aur). În urma cumulării rezultatelor din cele trei probe: 3,5 MHz, 145 MHz şi sprint, Oláh Ştefan s-a clasat pe locul I, câştigând medalia de aur.
Cel de-al doilea, Cupa „Decebal” – ediţia a XXXVII-a, s-a desfăşurat în România, la Deva, în perioada 10-12 mai 2013, în organizarea CS „Silverfox” Deva, la probele de 3,5 MHz şi 145 MHz. Exact ca la prima ediţie, în urmă cu 37 de ani, Oláh Ştefan s-a clasat pe locul I.
Aşadar, apreciem acest „redivivus” şi remarcabilele rezultate sportive, prin care radioamatoristul şimleuan face cinste judeţului Sălaj şi României.
Felicitări, Ştefane!

Leave a Comment