O zălăuancă va arbitra la Campionatul Mondial Şcolar de Handbal de la Doha

Fostă componentă de bază a echipelor de junioare din cadrul Clubului Şcolar Zalău, în perioada când şefă de catedră era Elena Tadici, Raluca Nicolae a rămas aproape de sportul pe semicerc şi după ce a încheiat perioada de junioarat. Absolventă a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, fosta handbalistă zălăuană a început în urmă cu patru ani o carieră în arbitraj, devenind astfel arbitru de handbal.
La nivel naţional, Raluca Nicolae arbitrează meciuri din cadrul Campionatelor Naţionale rezervate juniorilor, dar a oficiat şi câteva partide amicale la nivel de seniori. În 2017, zălăuanca a participat şi la primul turneu internaţional, desfăşurat la Praga, „Prague Handball Cup”, care a cuprins toate nivele de juniori.
Raluca Nicolae face cuplu cu băimăreanca Diana Cânţa, tot o fostă jucătoare de handbal, cele două participând la finele săptămânii trecute la un turneu internaţional desfăşurat la Râmnicu Vâlcea, rezervat cadetelor. Cuplul format din Nicolae şi Cânţa au oficiat două meciuri: România – Slovacia şi România – Polonia.
Evenimentul din urmă cu câteva zile a fost doar „o încălzire” pentru cele două arbitre înaintea Campionatului Mondial Şcolar de Handbal, programat în perioada 21 februarie – 1 martie, la Doha (Qatar). Evenimentul este organizat de Federaţia Internaţională a Sportului Şcolar şi este rezervat elevilor născuţi între anii 2000 – 2002.
România va fi reprezenată în această competiţie de câştigătoarele Olimpiadei Liceelor din anul şcolar 2016 – 2017. La feminin, competiţia a fost câştigată de Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea, iar la masculin, de Liceul cu Program Sportiv Bacău.
Delegaţia României va cuprinde 37 de persoane, printre ele fiind şi arbitrele Raluca Nicolae şi Diana Cânţa.

3 Thoughts to “O zălăuancă va arbitra la Campionatul Mondial Şcolar de Handbal de la Doha”

  1. Anonim

    competitie de copii . Doar excursia este interesanta ! Performanta = 0

    1. xxx

      Te roade invidia,anonimule..?

Leave a Comment