O tenismenă de la CSM Zalău în „Top 16 Europa”

În urma evoluţiilor bune pe care le-a avut la competiţiile desfăşurate în prima parte a acestui an, dar mai ales la Cupa Federaţiei Române de Tenis de Masă, Demjen Eszter, sportivă legitimată la CSM Zalău, a obţinut dreptul de a participa la „Euro MiniChamps”. Evenimentul rezervat categoriilor 2004 şi 2005 a avut loc în perioada 26 – 28 august, la Strasbourg, în Franţa, fiind echivalent cu un Campiona European.
„S-au întâlnit cei mai buni tenismeni din Europa, iar din delegaţia României a făcut parte şi Demjen Eszter”, a afirmat antrenorul Victor Puie.
Faza grupelor s-a desfăşurat în trei runde, tenismena zălăuană obţinând locul trei în prima rundă, şi locul doi în ultimele două.
Clasată pe tablocul principal de „32”, sportiva antrenată de Victor Puie a întâlnit-o italianca Carnovale Miriam Bene, de care a dispus cu 3 – 1 la seturi, obţinând astfel calificarea între cele mai bune 16 tenismene din Europa la categoria 11 ani.
În turul al doilea de pe tablocul principal, Demjen a avut ghinionul să o întâlnească pe franţuzoaica Frete Loa-Line, cea care a şi câştigat concursul la această categorie. Sălăjeanca a cedat în trei seturi, însă, antrenorul Victor Puie s-a arătat mulţumit de faptul că sportiva sa a ajuns între cele mai bune tenismene din Europa.
„Evoluţia şi rezultatul ei m-au surprins foarte tare. Sunt foarte bucuros de ceea ce a realizat, mai ales că a fost la primul turneu internaţional, iar Euro MiniChamp este echivalentul unui Campionat European la această categorie de vârstă. Demjen Ester este o tenismenă de viitor. Calcă pe urmele Andradei Vincze, poate chiar să o depăşească”, a mai precizat Victor Puie.
Clasarea sportivei Demjen Eszter între cele mai bune 16 tenismene din Europa la categoria 11 ani, îi conferă acesteia dreptul de a participa la competiţia „Top 16 Europa”, eveniment programat în luna octombrie, în Belgia.

Leave a Comment