Contestaţiile curg după Bac-ul de toamnă

Imediat după ce au fost făcute publice notele sesiunii de toamnă a Bacalaureatului, zeci de candidaţi au făcut contestaţii. Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, la nivelul judeţului au fost depuse 147 de contestaţii, lucrările vizate urmând să fie corectate într-un judeţ vecin, altul decât cel în care au fost evaluate iniţial.

La rândul său, Sălajul, în calitate de Centru Regional de Corectare, va fi responsabil de recorectarea lucrărilor din trei judeţe din nord-vestul ţării.

Reamintim că la sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat din acest an au participat 378 de candidaţi, dintre care au promovat doar 77, adică 20,4 la sută. Din totalul cei 287 candidaţi care aparţin promoţiei curente au promovat 62 (21, 6 la sută), cărora li se adaugă cei 15 promovaţi (16,5 la sută) din cei 91 candidaţi ai promoţiilor anterioare. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi afişate, în cursul zilei de 1 septembrie 2016.

Alte articole

Leave a Comment