O selecţionată de fotbal a Sălajului va evolua într-o competiţie organizată de FRF

Federaţia Română de Fotbal (FRF), în parteneriat cu Asociaţiile Judeţene de Fotbal demarează la nivel naţional un proiect privind descoperirea celor mai talentaţi copii din România cu vârsta de până la 14 ani. „Cupa Speranţelor” este prima competiţie care va avea loc în cadrul acestui proiect, acţiunea urmând să se desfăşoare în perioada 10 septembrie – 12 noiembrie. Conducătorii fotbalului românesc vor organiza o competiţie asemănătoare şi în primăvara anului viitor, iar la finalul celor două acţiuni, vor fi selecţionaţi cei mai buni jucători născuţi în 2004 din România, care vor participa la o tabără de fotbal organizată de forul român de specialitate.
Selecţionata Sălajului va fi alcătuită în urma unei selecţii programate în această dimineaţă, începând cu ora 10, pe Stadionul „Măgura” din Şimleu Silvaniei, unde sunt aşteptaţi cei mai buni juniori născuţi în 2004 din Sălaj. Antrenorul selecţionatei Sălajului este Dan Lucaciu, acesta afirmând că echipa de fotbal a judeţului nostru va evolua în Regiunea a VII-a, alături de reprezentativele judeţelor Maramureş, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare şi Bihor.
„Cupa Speranţelor va fi o competiţie care se va desfăşura după sistemul tur-retur, în prima etapă urmând să evoluăm în deplasare, împotriva selecţionatei judeţului Satu Mare, în data de 10 septembrie”, a precizat Lucaciu.
În toamna anului 2016, FRF a invitat suporterii echipei naţionale să voteze proiectele de dezvoltare ale fotbalului românesc la nivel de copii şi juniori, unul dintre proiectele votare fiind taberele de vară/iarnă pentru cei mai talentaţi copii cu vârste între 12 şi 14 ani. Prima tabără a avut loc în luna iunie a acestui an, la Tărlungeni.

Leave a Comment