O sălăjeancă a devenit pentru a doua oară consecutiv campioană naţională la fotbal feminin cu Olimpia Cluj

Pentru Anamaria Sălăgean, fotbalul a fost principala atracţie începând de la vârsta de 12 ani. A început să practice „sportul rege” la juniorii echipei Rapid Jibou, iar în 2018, tânăra originară din Gârbou s-a transferat la Olimpia Cluj, formaţie cu care avea să devină campioană naţională la junioare. Evoluţiile sale au atras atenţia şi antrenorilor de la loturile naţionale, Anamaria Sălăgean fiind convocată la naţionala Under 15 a României. În 2019, sportiva din Gârbou a făcut pasul la senioare, evoluând mai întâi la echipa a doua a clujencelor, Olimpia II Cluj, în Liga a II-a, iar în 2020 a debutat la prima echipă a clubului de sub Feleac, devenind, în premieră, campioană a României la senioare cu formaţia clujeană.

Olimpia Cluj domină de 11 ani fotbalul feminin din România, iar în acest an a câştigat al XI-lea titlu consecutiv de campioană a României şi al XII-lea din istorie. Ion Geolgău, fost internaţional şi actual manager al departamentului de Scouting din cadrul FRF le-a înmânat jucătoarelor trofeul realizat special pentru campioana României, conform identităţii ligilor feminine.

„Cu toate că am câştigat şi în 2021 titlul de campioană, bucuria a fost una specială şi în acest an. Este un sentiment greu de exprimat în cuvinte”, ne-a declarat sportiva.

Olimpia Cluj a cucerit duminică şi Cupa României, câştigând cu scorul de 6 – 2 finala cu Heniu Prundu Bârgăului. Partida s-a disputat pe Stadionul „Arcul de Triumf” din Bucureşti, în faţa a 1.500 de spectatori.

Anamaria Sălăgean are 17 ani, absolvind joi cursurile clasei a XI-a la Liceul cu Program Sportiv Cluj-Napoca.

 

 

Leave a Comment