O atletă de la CSS Zalău domină proba de 800 de metri la junioare III

Dacă la nivel de seniori, atletismul sălăjean a intrat într-un con de umbră de ceva timp, la nivel de juniori există sportivi care fac cinste oraşului şi judeţului. Un astfel de exemplu este Maria Csiki, o sportivă din Mirşid, legitimată la Clubul Sportiv Şcolar Zalău. Pregătită de Nelian Ianchiş, atleta sălăjeană concurează la categoria junioare III, alergând în probele de 1.500 de metri şi 800 de metri, iar în urma rezultatelor obţinute a fost inclusă în lotul naţional.

Dacă la proba de 1.500 de metri are al treilea rezultat naţional în 2021, în proba de 800 de metri, Maria Csiki a înregistrat cel mai bun timp anul trecut, terminând cursa cu timpul de 2 minute, 24 de secunde şi 42 de sutimi. De altfel, Csiki este prima sportivă inclusă în lotul naţional de junioare III pentru anul 2022, celelalte trei fiind de la CSM Bistriţa, CS Teleorman Alexandria şi CS Atletico Slănic. În lotul de 1.500 de metri au mai fost incluse sportive de la CSM Bistriţa, Steaua Bucureşti şi CSS Mediaş.

„Este foarte greu să ne menţinem în elita atletismului românesc, având în vedere condiţiile de pregătire pe care le avem. Noi facem antrenamente doar pe şosea, fiindcă în altă parte nu avem posibilitatea, iar la naţionale sau la alte concursuri avem adversari care se pregătesc în săli cu piste de tartan. Sperăm să reuşim rezultate bune şi în acest an”, ne-a declarat antrenorul Nelian Ianchiş.

Ediţia din acest an a Campionatului Naţional de atletism în sală pentru juniorii III este programată în perioada 5 – 6 martie, la Bacău, dar până atunci, atleta din Mirşid va participa la câteva concursuri, primul fiind Memorialul „Dorin Melinte”, programat la finalul acestei săptămâni, la Bacău.

One Thought to “O atletă de la CSS Zalău domină proba de 800 de metri la junioare III”

Leave a Comment