Naţionala masculină de volei, cu şanse reale de calificare la Campionatul European din 2019

În lotul României se află şi patru jucători de la Volei Municipal Zalău: Cristian Bartha, Rareş Bălean, Andrei Spînu şi Mihai Gheorghiţă.

Cu patru jucători de la Volei Municipal Zalău în lot, naţionala masculină de volei a României este este tot mai aproape de o calificare la turneul final al Campionatului European de Volei, programat anul viitor.

„Tricolorii” pregătiţi de Dănuţ Pascu şi Ovidiu Macarie au câştigat primele două partide din preliminariile Campionatului European, clasându-se pe prima poziţie în acest moment, cu 4 puncte.

În primul joc, cel cu Danemarca, naţionala ţării noastre s-a impus cu 3 – 2 (-21, 20, -24, 22, 11), joc în care au evoluat şi trei voleibalişti de la formaţia zălăuană: Cristian Bartha, Andrei Spînu şi Rareş Bălean.

Miercuri seara a urmat partida cu Finlanda, une meci mai dificil, dar pe care voleibaliştii români au reuşit să-l câştige tot după cinci seturi: 3 – 2 (-18, 21, -22, 18, -6).

România a început cu stângul, cedând actul de debut la o diferenţă de şapte puncte, 18 – 25, dar s-a mobilizat mai bine în parţialul secund, pe care l-a câştigat la 21. Finlandezii au trecut din nou în avantaj după disputarea setului trei, câştigând cu 25 – 22, dar „tricolorii” au trimis meciul în tie-break după 25 – 18 în setul patru.

Doar începutul actului decisiv a fost disputat, România distanţându-se în partea secundă şi impunându-se cu 15 – 6.

Următoarea partidă este programată duminică, de la ora 18, la Craiova, meciul retur cu Finlanda. Partida retur cu Danemarca, ultima din cadrul grupei, va avea loc în 9 ianuarie 2019.

În partida cu Finlanda, pentru România au evoluat: Nicuşor Ghionea (3), Gabriel Cherbeleaţă (17), Claudiu Dumitru, Bogdan Ene, Mihai Gheorghiţă (1), Adrian Aciobăniţei (5), Cristian Bartha (3), Laurenţiu Lică (6), Marian Bala (19), Rareş Bălean (9), Răzvan Olteanu (8), Andrei Spînu (5), Liviu Cristudor şi Vlad Kantor – libero. Antrenori: Dănuţ Pascu (principal) şi Ovidiu Macarie (secund)

Turneul final al Campionatului European de volei masculin din 2019 va avea loc în premieră în patru țări: Franța, Slovenia, Belgia și Olanda.

La Campionatul European se califică echipele clasate pe  primul loc din fiecare grupă şi cele mai bune cinci formaţii de pe locul doi.

Leave a Comment