Naţionala de cadeţi a României a susţinut un amical la Zalău

Aflată în pregătire pentru Campionatul European de Volei, programat în perioada 4 – 12 aprilie în Turcia, naţionala de cadeţi a României s-a deplasat miercuri la Zalău pentru a susţine un meci de verificare în compania vicecampioanei Volei Municipal Zalău. Din lotul condus de selecţionerul Răzvan Parpală face parte şi zălăuanul Rareş Bălean, voleibalist ce evoluează pe postul de trăgător secund.
„A fost un meci bine venit pentru noi, fiindcă valoarea jucătorilor creşte cel mai bine în astfel de partide, cu adversari puternici. Am mai susţinut amicale cu echipa din Cluj, iar mâine (joi, n.r.) vom juca cu Unirea Dej şi sperăm să fim într-o formă cât mai bună la Campionatul European”, ne-a declarat selecţionerul Răzvan Parpală.
Iniţial, jocul dintre Volei Municipal Zalău şi naţionala de cadeţi a fost programat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. „Meciul trebuia să se dispute la Cluj, dar am înţeles că se fac ceva lucrări în sală şi nu mai putem juca acolo. Având în vedere că Sala din Zalău este mai mare decât cea din Dej, unde noi ne pregătim din data de 16 februarie, am decis să ne deplasăm la Zalău pentru acest meci”, a explicat Parpală.
Având în vedere că vicecampioana a susţinut luni seara al doilea meci din cadrul semifinalei cu Universitatea Craiova, antrenorii Stoyan Stoev şi Bogdan Nicolae au utilizat cu jucătorii de rezervă, menajându-i pe titulari pentru meciurile de săptămâna viitoare.
Lotul naţional de cadeţi este alcătuit din 16 jucători, iar la Campionatul European, România va întâlni în faza grupelor reprezentativele de cadeţi ale Turciei, Bulgariei, Spaniei, Germaniei şi Cehiei.
Publicul nu a avut acces la acest joc, având în vedere că cei din conducerea clubului zălăuan au aflat că meciul se va disputa la Zalău cu doar câteva ore înaintea începerii partidei.

Leave a Comment