Multiplu campion la judo, stins din viaţă la doar 43 de ani

Dan Pop a practicat judo de performanţă de la vârsta de 13 ani sub comanda antrenorului Radics Ştefan, la Clubul Sportiv Elcond Zalău şi CS Vidalis Zalău

Anul 2014 pare să fie unul blestemat pentru sportul din Sălaj. După fostele handbaliste, Maria Cenan şi Mihaela Apostol, dar şi fostul antrenor şi profesor de handbal, Teodor Cheţa, lumea sportului din Sălaj a mai pierdut miercuri seara o persoană importantă. Dan Pop s-a stins din viaţă la numai 43 de ani după 30 de ani în care a făcut performanţă în judo. Tragedia s-a întâmplat chiar în timpul antrenamentului, după doar câteva minute în care fostul sportiv a efectuat câteva exerciţii de încălzire. „A început să facă exerciţii de încălzire într-un colţ al sălii, iar după câteva minute a căzut pe podea. Un cheag de sânge i-a ajuns la o arteră de la nivelul plămânilor şi i-a blocat ambii plămâni”, ne-a povestit fostul său antrenor, Radics Ştefan.
Dan Pop a fost transportat de urgenţă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, de unde a fost trimis la un spital din Cluj. Însă, în drum spre spitalul din Cluj, fostul judoka a încetat din viaţă.
Pe lângă faptul că practica judo de performanţă, Dan Pop juca foarte des tenis de masă, dar făcea şi multe curse cu bicicleta.
Născut în 26 septembrie 1971, Dan Pop a început să practice judo-ul la vârsta de 13 ani, la Elcond Zalău, sub comanda antrenorului Radics Ştefan. Îi plăcea partea tehnică a acestui sport, astfel că s-a axat pe proba de kata, devenind multiplu campin, dar şi vicecampion al României în cei 30 de ani de carieră. „A continuat să practice acest sport şi după ce a devenit student, făcând antrenamente la secţia de judo a Clubului Sportiv Universitatea Cluj. A fost un sportiv valoros şi a urcat pe podium aproape de fiecare dată când a participat la Campionatul Naţional”, a mai afirmat fostul său antrenor.
Ultimele rezultate notabile le-a obţinut chiar anul trecut, Dan Pop devenind dublu campion naţional la categoria veterani.
Dap Pop era şi cadru didactic, fiind titular din toamna anului 2009 la catedra de informatică a Liceului Pedagogic „Gheorghe Şincai” Zalău.
Înmormântarea va avea loc sâmbătă, la Capela Ortodoxă din Zalău.
Dumnezeu să-l odihnească în pace.

4 Thoughts to “Multiplu campion la judo, stins din viaţă la doar 43 de ani”

 1. Prof

  Un dascal foarte valoros, l-am avut coleg si l-am cunoscut bine. Dincolo de faptul ca era titular la Liceul Pedagogic, era Doctor in fizica. A fost si un sportiv de exceptie si un om de o modestie incredibila. Personal, voi ramane mereu cu amintirea zambetului care-l insotea in permanenta. Dumnezeu sa te odihneasca in pace!

 2. Prof.

  Dumnezeu sa te odihneasca in pace
  Sincere condoleante familiei.

 3. prof

  Vom rămâne cu imaginea omului calm și zâmbitor! Dumnezeu sa te odihnească în pace!

 4. Un om aparte...

  Desi ne intalneam mai rar, l-am apreciat mereu ca un om deosebit de inteligent, calm, cu un simt al umorului iesit din comun…
  Sa-i fie tarana usoara! Condoleante familei…

Leave a Comment