Morişca se învârte din nou la FC Zalău

FC Zalău – Arieşul Turda 1 – 0 (0 – 0)

A marcat: Gabriel Ţiriac (min. 56)

FC Zalău a savurat vineri, din nou, gustul victoriei, după trei etape în care a fost învinsă, de două ori în deplasare şi o dată pe teren propriu. Formaţia pregătită de Vasile Jula şi Cristian Oros s-a impus la limită, pe teren propriu, cu scorul de 1 – 0 în faţa formaţiei FC Arieşul Turda.
Gruparea de la poalele Meseşului a controlat jocul în cea mai mare parte, dar şi oaspeţii au pus de câteva ori în pericol poarta apărată de Cristian Man, mingea lovind de trei ori bara porţii zălăuane.
Gazdele au început jocul în forţă, iar în minutul 7, Dobrescu a trecut pe lângă deschiderea scorului, după ce reluarea acestuia cu capul, din numai 8 metri, a trecut milimetric pe lângă vinclul porţii apărare de Pampea. Vlad Lung a avut, şi el, şansa deschiderii scorului, în minutul 11, dar a şutat prea târziu spre poartă, deşi se afla într-o poziţie foarte bună, şi a fost deposedat. Căpitanul Zalăului, Mihai Bode, a fost blocat în ultimul moment de portarul oaspete, în minutul 20, după o centrare trimisă de Ionaşcu, iar tabela a rămas neschimbată după trei ocazii mari irosite de echipa zălăuană.
Replica echipei din Turda a venit în minutul 33, când, după o greşeală în lanţ a fundaşilor zălăuani, mingea ajunge la Andrei Şulea, care, din numai 11 metri, trimite balonul în bara laterală a porţii apărate de Man.
Până la pauză, scorul a rămas neschimbat, iar în partea a doua, tot Zalăul a fost echipa care a atacat mai mult. În minutul 56 a venit şi golul victoriei. Codruţ Ardelean a primit o pasă la colţul lung, a retrimis până la Ţiriac, care a înscris printr-un şut puternic, de la 12 metri.
Oaspeţii putea restabili egalitatea în minutul 74, când lovitura de colţ de pe partea dreaptă a ajuns la Ionescu, iar acesta a reluat balonul în bara transversală. Arieşul Turda a mai avut o ocazie periculoasă în al doilea minut de prelungire, când lovitura liberă executată de Moteţ a fost respinsă în bara transversală de Cristian Man, după un reflex foarte bun al acestuia.
„Este o victorie muncită şi foarte importantă. Mă bucur că băieţii şi-au revenit după cele trei înfrângeri şi au reuşit să se impună în meciul de azi (vineri, n.r.). Ceea ce s-a întâmplat în etapa trecută a fost un accident, iar în fotbal mai au loc şi astfel de momente. A fost creată o tensiune de către conducerea administrativă, înaintea acestui joc, dar, din fericire, am putut să trecem peste ea şi ne-am făcut datoria”, a declarat, după meci, antrenorul Vasile Jula.
„Cunoşteam adversarul şi ştiam că FC Zalău este o echipă bună. Putem spune, însă, că am avut şi ghinion, având în vedere că am avut trei bare. Cu puţin noroc, cred că puteam obţine un rezultat de egalitate. Îi felicit pe băieţi pentru dăruire şi pentru felul în care au reuşit, în unele momente, să contracareze adversarul. Sigur că, mai avem mult de muncit în ceea ce privesc relaţiile de joc, dar cred că suntem pe un drum bun”, a precizat, de cealaltă parte, antrenorul oaspeţilor, Dan Stuparu.
După victoria de vineri, FC Zalău a acumulat zece puncte, iar următorul meci îl va susţine peste două săptămâni, când va primi vizita formaţiei Naţional Sebiş.
FC Zalău: Cristian Man – Vlad Lung, Cosmin Cozma, Vlad Negrean, Viorel Ionaşcu, Mihai Bode (min. 90, Alexandru Pop), Cosmin Sabou, Raul Stanciu, Gabriel Ţiriac, Codruţ Ardelean (min. 85, Raul Silaghi) şi Victor Dobrescu. Antrenori: Vasile Jula şi Cristian Oros Arieşul Turda: Florin Pampea – Dan Văscan, Ştefan Popa, Dumitru Muscă, Victor Moteţ, Marius Morar (min. 60, Vlad Mocan), Marius Ionescu, Paul Muntean, Cosmin Câmpean (min. 29, Alexandru Şoavă), Andrei Şulea şi Gheorghe Grecu. Antrenori: Dan Stupar şi Cosmin Tilincă

 

Leave a Comment