Minerul Sărmăşag, reunire după aproape zece ani

Ediţia din acest an a „Memorialului Radu Gog” a fost una specială pentru foştii componenţi ai echipei Minerul Sărmăşag, formaţie ce până în urmă cu aproape zece ani evolua în Divizia C (actuala Liga a III-a, n.r.) de fotbal. Majoritatea jucătorilor din generaţia 2001 – 2005 s-au revăzut la finalul săptămânii trecute, iniţiativa aparţinându-i fostului antrenor-jucător al formaţiei miniere, Marius Paşca. Acesta a alcătuit o echipă cu care a participat la categoria old-boys din cadrul „Memorialului Radu Gog”, iar printre cei care au fost prezenţi s-au numărat: Ioan Meleg, Eugen Crişan, Szanto Andras, Ioan Csalanos, Florin Oprea, Petho Tiberiu, Petre Colibanschi, Constantin Pop, Szoke Tiberiu, Cristian Crişan, Daniel Tăut şi Florin Morar, ultimii doi neputând evolua din cauza unor probleme de sănătate. Ovidiu Ţăranu, unul dintre foştii portari ai echipei Minerul, nu a putut fi prezent la întâlnire, locul său fiind luat de zălăuanul Ioan Breban.
„A fost o întâlnire bine-venită, mai ales că pe mulţi dintre foştii colegi nu i-am văzut de mult timp. au fost momente care nu se pot uita niciodată”, a afirmat fostul mijlocaş, Ioan Meleg, care în urmă cu trei ani, la vârsta de 50 de ani, a participat cu Meseşul Treznea la un meci de baraj pentru promovarea în Liga a III-a.
„Pentru mine, cel mai frumos moment a fost anul în care am reuşit să promovăm în Divizia C, după ce am învins Mecanica Bistriţa pe Stadionul CFR din Cluj. Am câştigat cu 3 – 0, iar înainte fusesem câteva zile în cantonament la Băile Felix. Ne-am simţit cu adevărat fotbalişti în momentul în care ne-am îndreptat cu autocarul spre stadion şi am văzut numărul mare de maşini şi autobuze cu oameni din Sălaj veniţi să ne susţină”, îşi aminteşte Meleg.
La întâlnirea foştilor jucători a fost prezent şi Eugen Scurt, liderul de sindicat de la acea vreme a Exploatării Miniere „Sălaj”.
„În aceste momente mă încearcă sentimente greu de descris în cuvinte. Au fost ani foarte frumoşi care, din păcate nu se vor mai repeta vreodată. Mă bucur foarte mult că am putut fi prezent la această întâlnire şi le doresc pe această cale multă sănătate şi un an plin de realizări tuturor jucătorilor care au activat la Minerul Sărmăşag. Pe toţi i-am considerat ca şi pe copiii mei”, a precizat, vizibil emoţionat, fostul lider de sindicat.
Minerul Sărmăşag a activat ani buni în Divizia C, fiind sezoane în care a evoluat chiar şi în Divizia B, pe vremea când primul eşalon se numea Divizia Naţională. Echipa din Sărmăşag a avut în repetate rânduri posibilitatea de a promova în Divizia B (actuala Liga a II-a, n.r.), dar, neavând un sprijin financiar pe măsură, a fost nevoită să se mulţumească cu o clasare pe primele locuri în seria din care făcea parte.
De-alungul anilor, la formaţia din Sărmăşag au evoluat jucători consacraţi la acea vreme în fotbalul românesc, printre care se numără Marius Muntean, care a mai evoluat la Universitatea Cluj, Gloria Bistriţa şi Politehnica Timişoara, Petre Colibanschi, care a activat ani buni la nivelul Ligii a II-a şi Daniel Sabou, zălăuanul care a ajuns la Minerul Sărmăşag după o „aventură” de un an la formaţia din Divizia A, FC Oneşti.
Ultimul meci jucat de Minerul Sărmăşag în Divizia C s-a desfăşurat în 10 iunie 2005, în deplasare, în faţa echipei Ştiinţa Cluj, partidă pe care „minerii” au pierdut-o cu scorul de 1 – 2.

Leave a Comment