Mihalache Bogdan, pe podium

Mihalache Bogdan, pe podiumWekendul acesta s-a desfasurat, pe aeroportul din Arad, a III-a etapa a Campionatului National de Motociclism viteza, etapa la care a participat si pilotul salajean Mihalache Bogdan care concureaza in Campionatul National la clasa SBK1000cm3 profesionisti. Programul a inceput sambata, cu doua sesiuni de antrenamente si doua sesiuni de calificari, urmand ca duminica sa se desfasoare o sesiune de warm-up, urmata de cursa propriu-zisa. Dupa ce, sambata, Mihalache a remediat problema aparuta la aderenta rotii fata, care devenea foarte instabila pe viraje, a reusit o calificare foarte buna, pornind din pozitia a III-a a grilei de start.

Duminica, Mihalache a reusit sa porneasca bine la start, reusind sa intre primul in virajul 1, dar a fost depasit de doi piloti consacrati in motociclismul de viteza, atat pe plan national, cat si European. Pentru locurile III si IV, batalia a fost una la mustata pe tot parcursul cursei, cu depasiri succesive, insa, la final, pilotul zalauan a reusit sa se claseze al treilea.

“A fost un weekend bun pentru mine si echipa mea, am reusit din nou sa aducem la Zalau un rezultat notabil pe plan national. Am intampinat unele probleme la aderenta rotii fata, dar acestea s-au remediat dupa ce am schimbat anvelopa. Duminica am reusit un start bun, dar in timpul cursei am dus o batalie foarte stransa, plina de depasiri cu pilotul de pe pozitia a IV-a, dar pe care am reusit in ultimul tur sa-l inving, terminand pe pozitia a III-a. Am avut placerea sa urc pe podium cu doi maestrii emeriti ai sportului cu motor din Romania, oameni care de-a lungul anilor au adus rezultate notabile tarii noastre, piloti care deocamdata sunt greu de depasit datorita experientei, materialului tehnic si a bugetului impresionant de care dispun. Una peste alta, am ajuns in top intr-un timp foarte scurt, cu un buget modest, si am demonstrat ca se poate. Multumesc Consiliului Judetean Salaj, sponsorului principal S.C Europan Sarmasag si tuturor sponsorilor si oamenilor care au avut incredere in mine si s-au implicat in proiectul nostru.”

Urmatoarea etapa a campionatului national se va desfasura tot la Arad, in 21 august, unde Mihalache va lua startul la clasa SBK1000 profesionisti, unde spera sa urce din nou pe podium.

Leave a Comment