Mihai Mărieş, noul libero al echipei Phoenix Şimleului: „Ne dorim să readucem Şimleul în cupele europene”

Echipa de volei din Şimleu Silvaniei a evoluat prima şi ultima dată în cupele europene în 1983, an în care a şi câştigat Cupa Balcanică

Phoenix Şimleu Silvaniei porneşte la drum cu un lot schimbat destul de mult faţă de sezonul trecut, conducerea formaţiei de sub Măgura efectuând o serie de transferuri importante în această vară. Centrul macedonean, Gjoko Josifov şi secundul sârb, Jovan Sajnberger par cele mai bune transferuri făcute în această vară de conducerea Şimleului. Pe lângă cei doi au mai fost aduşi: Mihai Mărieş, Şerban Paşcan, ambii de la Remat Zalău şi Răzvan Vâlcelean, de la Universitatea Cluj.
Reunirea lotului este programată joi, 1 august, însă, probabil de luni se va intra în program normal, după ce vor ajunge şi jucătorii străini.
Paul Olar a fost anunţat de conducere să-şi caute echipă pentru sezonul viitor, astfel că pe postul de libero va evolua Mihai Mărieş, jucător cu experienţă pe acest post, chiar dacă la Zalău a evoluat mai mult ca secund. „Am tot emigrat de pe postul de libero pe cel de secund, dar libero mi se potriveşte cel mai bine şi de acum înainte vreau să joc doar pe acest post. La lotul naţional, în Liga Europeană am jucat libero. Este mult mai greu să treci de pe postul de libero la cel de secund, decât să joci libero, după ce ai evoluat secund. Sper ca împreună cu toţi cei care fac parte din familia CS Phoenix Şimleu să readucem echipa Şimleului în cupele europene. Nu cred că echipa din Şimleu mai poate fi considerată outsider. Cred că şi echipele mai valoroase vor avea probleme la Şimleu, în campionatul viitor. Dacă nu vor exista probleme de sănătate în rândul jucătorilor şi nu vor apărea nici problemele financiare, cred că Phoenix Şimleu poate termina sezonul viitor pe un loc de cupă europeană”, este de părere Mihai Mărieş.
Voleibalistul originar din Baia Mare ne-a dezvăluit că Mircea Abraham a fost omul pentru care a ales Phoenix Şimleu. „Mircea Abraham a fost persoana care m-a convins să aleg Phoenix Şimleu Silvaniei. Este un antrenor tânăr, dar valoros, care le dă încredere jucătorilor. Nu întâmplător s-au înregistrat şi rezultatele din campionatul trecut, în special din prima parte a campionatului”, a mai spus Mărieş.
Deşi nu a mai intrat în calculele conducerii zălăuane, voleibalistul a ţinut să le mulţumească celor de la CS Volei Municipal Zalău, pentru cei şase ani cât a evoluat sub Meseş. „Vreau să le mulţumesc celor de la Clubul Sportiv Volei Municipal, fiindcă m-am simţit bine în toţi cei şase ani cât am evoluat acolo. Am câştigat trei titluri de campion al României, Cupa României şi am evoluat în cupele europene cu această echipă, de trei ori numai în Champions League, unde cred că orice voleibalist îşi doreşte să evolueze”, a conchis noul libero al Şimleului.
Mihai Mărieş a început voleiul în clasa a IV-a, la CSS 2 Baia Mare, iar în clasa a X-a şi a XI-a a evoluat cu dublă legitimare la CSS 2 Baia Mare – „U” Explorări Baia Mare. După terminarea junioratului, în 2007, s-a transferat la Remat Zalău, formaţie cu care a câştigat trei titluri de campion, Cupa României şi a evoluat de trei ori în grupele Champions League.

One Thought to “Mihai Mărieş, noul libero al echipei Phoenix Şimleului: „Ne dorim să readucem Şimleul în cupele europene””

  1. dalas

    laba la un picior de lemn

Leave a Comment