Meciul şi victoria pentru HC Zalău în 2021

Handbal Club Zalău a urcat din nou pe locul opt în Liga Naţională, după ce s-a impus miercuri dimineaţa cu scorul de 24 – 20 în faţa formaţiei CS Dacia Mioveni. Pentru echipa lui Tadici este al doilea meci oficial din acest an, câştigând şi primul duel, cel cu SCM Craiova, scor 24 – 18.

HC Zalău a preluat conducerea în duelul de miercuri după primele 10 minute, în ciuda faptului că a avut două aruncări de la 7 metri ratate prin Dindiligan şi Severin. Mioveniul a avut un moment de revenire în partea a doua a reprizei secunde, dar de la 9 – 9, Zalăul s-a desprins decisiv. La cabine s-a intrat cu 11 – 9, iar după pauză, echipa lui Tadici a mai marcat de trei ori consecutiv, ducând scorul la 14 – 9. A fost „momentul cheie” al meciului, deoarece situaţia nu s-a mai schimbat până la final. Zalăul a continuat să aibă un avans de patru, chiar cinci lungimi până la final, obţinând trei puncte care o propulsează două poziţii în clasament.

Cea mai bună marcatoare a Zalăului a fost Cristina Mitrache, cu 8 reuşite, urmată de Andreea Mihart (6), Alexandra Severin (4), Teodora Popescu (3), Alexandra Dindiligan (2) şi Sabrina Lazea (1).

Pentru Dacia Mioveni, Ioana Alexandra Georgescu a marcat cele mai multe goluri – 9, urmată de Alexandra Banciu (3), Roxana Cîrjan (3), Ştefania Pîrvulescu (2), Andreea Lipara (1), Paula Toma (1) şi Cristina Boian (1).

După victoria de miercuri, HC Zalău a acumulat 12 puncte, urmând ca în etapa viitoare să întâlnească Gloria Buzău. Meciul este programat joi, 18 februarie, începând cu ora 16, în Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe. Echipa zălăuană a susţinut ambele meciuri din acest an în Sala Polivalentă din Bucureşti.

sursa foto: dacia mioveni 2012

Leave a Comment