Meci memorabil în Sala Sporturilor din Zalău

După mai bine de 20 de ani, naţionala de senioare a României va susţine duminică, de la ora 17, un meci de verificare la Zalău, adversară fiind reprezentativa de tineret a ţării noastre

Iubitorii handbalului din judeţ vor avea posibilitatea, la finalul acestei săptămâni, să urmărească „pe viu” tot ceea ce are mai bun handbalul românesc. Naţionala de senioare a României, care s-a reunit miercuri la Baia Mare, va susţine sâmbătă şi duminică două jocuri de verificare împotriva reprezentativei de tineret a ţării noastre, care se află începând de miercuri într-un stagiu de pregătire la Zalău.
„Putem spune că aproape tot ce are mai bun handbalul românesc la nivel de senioare şi tineret va evolua în Sala Sporturilor din Zalău. Am ţinut să jucăm unul dintre cele două meciuri cu naţionala de tineret la Zalău pentru a-i recompensa pe suporterii care ne-au susţinut în acest sezon şi care ne-au ajutat foarte mult să obţinem calificarea în play-off-ul Ligii Naţionale. O mare parte dintre jucătoare au putut fi văzute, pe rând, în etapele din campionat, dar, de această dată, zălăuanii vor avea ocazia să vadă toată elita handbalului românesc. Invităm spectatorii şi iubitorii de handbal să vină în număr cât mai mare la sală. Am vrut să organizez la Zalău şi unul dintre cele două meciuri cu Germania, dar nu ne putem implica din punct de vedere financiar. Primăria din Baia Mare a alocat 60.000 de lei pentru acţiunile echipei naţionale. Trebuie să ne bucurăm că zălăuanii vor putea vedea şi prezentul şi viitorul handbalului feminin”, a declarat selecţionerul Gheorghe Tadici.
Din lotul pe care selecţionerul l-a convocat la prima acţiune din acest an fac parte şi două handbaliste de la HC Zalău: căpitanul Georgiana Ciuciulete şi pivotul Crina Pintea.
Primul amical dintre România senioare şi România tineret este programat sâmbătă, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, iar a doua partidă, duminică, de la ora 17, în Sala Sporturilor din Zalău. Preţul unui bilet la partida de duminică este 5 lei.
După „dubla” cu naţionala antrenată de Popa Sevişteanu, „tricolorele” conduse de Gheorghe Tadici vor susţine alte două partide de verificare, ambele la Baia Mare, cu reprezentativa Germaniei, meciurile fiind programate în 28 şi 29 martie.

Leave a Comment