Meci „cu scântei” la Ip, în Liga a IV-a de fotbal

După două meciuri întrerupte subit la Jibou, în minutul 7, respectiv în minutul 10, duminică s-a înregistrat un nou „episod delicat” în Liga a IV-a de fotbal. AS Juniorii Ip, echipă care în etapa a VIII-a a părăsit terenul de la Jibou după numai 7 minute de joc, la scorul de 5 – 0 în favoarea gazdelor, nedorind să fie nici măcar un „sparring partner” pentru Rapid, a devenit, brusc şi dintr-o dată, o formaţie dornică de victorie. Duminică, în cadrul etapei a XI-a, echipa din Ip a primit vizita formaţiei Luceafărul Bălan, gazdele câştigând meciul cu scorul de 5 – 2. Partida a fost una „cu scântei”, cel puţin după cum relatează oficialii formaţiei oaspete, care au contestat atât modul de organizare a partidei, cât şi maniera de arbitraj. Adrian Buda, unul dintre conducătorii echipei din Bălan, a postat un amplu mesaj pe reţelele de socializare, afirmând că meciul de la Ip a fost întrerupt timp de 15 minute, din cauză că spectatorii din tribună (n.r. protocolul medical nu permite accesul spectatorilor la meciurile de Liga a IV-a) „au intrat pe teren, ne-au ameninţat, îmbrâncit şi înjurat jucătorii. Brigada de arbitri a pierdut meciul de sub control şi, deşi s-au acordat cartonaşe roşii jucătorilor gazdă, s-a revenit asupra deciziilor”.

Reprezentanţii AJF Sălaj susţin că mesajul oficialului echipei din Bălan este neîntemeiat, neexistând îmbrânceli între spectatorii gazdelor şi jucători sau oficiali ai formaţiei vizitatoare.

Rămâne, totuşi, un semn de întrebare cu privire la accesul, dar mai ales la acceptul spectatorilor în tribună atât de către observatorul partidei, cât şi de către organele de ordine prezente la meci. Un semn de întrebare la fel de mare rămâne şi cu privire la „episodul” de la Jibou, din etapa a VIII-a, unde, jucătorii echipei din Ip nu au mai fost la fel de viteji ca în disputa de duminică, accidentându-se subit, după numai câteva minute de joc, la fel cum a procedat şi AS Venus Giurtelec în urmă cu o etapă, tot la Jibou.

Astfel de momente nu ar trebui tolerate de oficialii AJF Sălaj, chiar dacă vorbim despre un campionat judeţean. Cu meciuri întrerupte după nici măcar un sfert de oră şi cu partide precum cea de duminică, de la Ip, în care fotbalul şi fair-play-ul au fost trecute pe locul secund, campioana Sălajului, indiferent care va fi ea, va fi, cel mai probabil, „carne de tun” în faţa adversarei pe care o va întâlni în vară la barajul pentru promovarea în Liga a III-a.

Leave a Comment