Transporturile de lemne fără acte continuă pe drumurile Sălajului

Mai multe persoane care transportau lemne fără acte au fost depistate de poliţişti pe drumurile judeţului. Pe lângă amenzile încasate, transportatorii au rămas şi fără marfă.

La finalul săptămânii trecute, mai exact vineri – 19 noiembrie, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului au oprit pentru control, pe Drumul Județean 108A, o autoutilitară condusă de un tânăr de 19 ani din județul Cluj. Acesta transporta doi metri cubi de lemne deși nu avea aviz de însoțire a mărfii. Câteva minute mai târziu polițiștii Postului de Poliție Cizer au depistat în trafic prin localitatea Cizer, un bărbat, în vârstă de 62 de ani din comuna Crasna, în timp ce transporta cu autoutilitara un metru cub de lemne fără documente legale. În seara zilei precizate, după ora 23, polițiștii Secției 2 Poliție Sânmihaiu Almașului au oprit pentru control, pe un drum în localitatea Fildu de Jos, o autoutilitară condusă de un bărbat din județul Cluj. În urma verificărilor s-a stabilit că șoferul transporta un metru cub de lemne fără a avea aviz de însoțire a mărfii, respectiv documente de proveniență. Tot în aceeaşi seară, aproape de ora 24, polițiștii au identificat un bărbat din judeţ care transporta cu autoutilitara 0,8 metri cubi material lemnos, de esență gorun, fără a avea documente legale de transport.

Lemne transportate cu căruţa

În ziua următoare, 20 noiembrie, un bărbat din comuna Fildu de Jos a fost depistat prin localitate de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului, în timp ce transporta cu căruţa cantitatea de 1,60 metri cubi masă lemnoasă tot fără acte de provenienţă. La scurt timp un alt bărbat din comuna Fildu de Jos a fost identificat în timp ce transporta ilegal cantitatea de 2,2 metri cubi de lemne. În toate cazurile, polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6000 de lei, iar cantitatea de lemne fost luată și predată Ocolului Silvic.

 

One Thought to “Transporturile de lemne fără acte continuă pe drumurile Sălajului”

  1. monel

    Masini si tractoare cu lemne ies din padurea dintre Bozolnic si Ruginoasa, din padurea de la Sinaș! Credeti ca au vazut politistii vre-unul?Sau padurarii, in drum pe acolo?! Sau, sunt neamuri cu cine trebuie! Vedeti doar drumul de tractoare care urca pana in padure! Acum cateva zile acolo erau gramezi de lemne si resturi de la curatarea lor!

Leave a Comment