Marius Paşca se desparte de FC Zalău

După aproape opt ani în care a antrenat echipa de la poalele Meseşului, antrenorul Marius Paşca se va despărţi de FC Zalău la finalul acestui sezon. Chiar dacă mai sunt de disputat două etape di actualul sezon, preşedintele Ioan Morar a dorit să facă public faptul că antrenorului Marius Paşca nu i se va prelungi contractul care expiră odată cu terminarea campionatului. „Nu este un secret faptul că nu i se va prelungi contractul antrenorului Marius Paşca. El va rămâne însă până la finalul campionatului, deşi, rezultatele din ultimele două etape nu mai contează. În trei luni noi am câştigat un meci şi am făcut un egal, în rest am câştigat doar la „masa verde”, iar în aceste condiţii este clar că trebuie făcută o schimbare. Nici băieţii parcă nu mai au nicio tragere de inimă, deşi la ultimele meciuri le-am promis prime de joc”, a declarat Ioan Morar.

Totuţi, există şanse ca Marius Paşca să sămână în cadrul clubului, însă decizia va fi luată abia la finalul campionatului, în urma unei şedinţă de analiză făcută de conducere. „Nu ştiu dacă va pleca din club, dar va fi înlocuit din funcţia de antrenor al echipei de seniori”.
Preşedintele clubului zălăuan nu a dorit să dezvălui numele viitorului antrenor principal, însă, potrivit unor surse oficiale, una dintre variante ar putea fi Alexandru Pop, actualul coordonator al Centrului de Copii şi Juniori.
Chiar dacă a recunoscut că se aştepta la o astfel de dicizie din partea preşedintelui Ioan Morar, antrenorul Marius Paşca spune că este lipsă de profesionalism din partea oficialului zălăuan faptul că a făcut public acest anunţ cu două etape înainte de final. „Este păcat că se creează o atmosferă proastă la echipă în ultimele două etape. Este însă opţiunea dânsului şi nu pot decât să o respect. Se va face însă o analiză împreună cu Consiliul de Administraţie în care, fiecare ne vom spune doleanţele. Nu mi se pare însă profesionist din partea dânsului să facă un astfel de anunţ cu două etape înainte de final”, a declarat Paşca.
Marius Paşca a antrenat FC Zalău din anul 2005, odată cu desfiinţarea echipei FC Armătura, iar în anul 2010 a pregătit, timp de o jumătate de sezon, FC Silvania, în Liga a II-a, pe care a reuşit să o slaveze de la retrogradare. A revenit însă în acelaşi an la FC Zalău, la insistenţele preşedintelui Ioan Morar, care a promis că echipa zălăuană va promova în cel mai scurt timp în Liga a II-a. Din păcate, FC Zalău a rămas tot la nivelul Ligii a III-a şi, probabil, va mai continua mult timp la acest nivel mediocru.

 

Leave a Comment