Marius Paşca, înaintea ultimei etape a sezonului: „Am considerat că cel mai important obiectiv este să întinerim echipa”

Cu riscul de a nu-şi îndeplini unul dintre cele două obiective, clasarea pe unul din primele cinci locuri la finalul sezonului, antrenorul Marius Paşca a decis să evolueze în ultimele meciuri cu o echipă formată în cea mai mare parte din jucători tineri, pe care se va putea baza şi în sezonul viitor.

FC Zalău a pierdut meciul de vineri, 2 – 3 cu CS Oşorhei, ultimul de pe teren propriu, dar jucătorii au avut o prestaţie destul de bună, evoluând cu multă determinare. Vechea problemă nu a putut fi rezolvată însă nici în jocul de vineri, FC Zalău neavând un atacant de „clasă” care să poată face diferenţa şi să poată rezolva problema la finalizare. „Ştiam că întâlnim o echipă bună, care nu a mai pierdut de mult timp. O echipă bună, care a bătut Dejul la ea acasă şi care a detronat pe FC Hunedoara. Chiar dacă am pierdut, sunt mulţumit de posesia pe care am avut-o, dar mă nemulţumeşte faptul că nu reuşim să marcăm din şase, şapte situaţii bune. A fost şi un moment psihologic, fiindcă la 1 – 0 am avut două, trei ocazii bune şi dacă marcam altul ar fi fost deznodământul partidei. Mi-am asumat responsabilitatea în ultimele partide de a evolua cu cinci, şase jucători sub 21 de ani. Practic ei sunt noua generaţie, care va trebui să crească pe lângă cei cu experienţă. Sunt mulţumit de Cătălin Anghel, la fel şi de Vlad Lung, iar Claudiu Chiş are deja o experienţă la nivelul Ligii a III-a. Şi Codruţ Ardelean, chiar dacă mai are destul de mult de muncit, este un jucător pe care ne putem baza în viitor. Cu siguranţă că echipa ar fi fost mai sus în clasament dacă aveam un jucător valoros la finalizare. A apărut o serie de jucători sub 21 de ani de care sunt mulţumit atât de modul în care se pregătesc, cât şi de evoluţia pe care au avut-o în ultimele meciuri. Am ştit că există un risc în momentul în care am decis să introduc jucătorii tineri. Puteam să fac o echipă mult mai omogenă, cu jucători cu experienţă, a căror randament ar fi fost probabil mai bun. Nu rezolvam însă nimic, chiar dacă terminat pe locul cinci, fiindcă tot pe jucătorii tineri trebuia să ne bazăm pe viitor. Cei tineri pot acumula experienţă numai prin jocuri oficiale. Dacă nu învăţăm copii să aibă anumite automatisme şi anumite trasee care există în joc, nu putem progresa deloc. Sper ca pe viitor, indiferent de ce se va întâmpla la echipă, să fie adus un atacant valoros, fiindcă aceasta este practic problema cu care ne confruntăm de doi ani”, a afirmat Marius Paşca, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.
FC Zalău va încheia sezonul joi, în deplasare, pe terenul formaţiei FC Hunedoara.

Alte articole

One Thought to “Marius Paşca, înaintea ultimei etape a sezonului: „Am considerat că cel mai important obiectiv este să întinerim echipa””

  1. Victor Daraban

    ne pierdem vremea cu fotbalul de pitici din Zalau
    trebuie schimbat totul, echipa, conducerea, TOTUL

Leave a Comment