Marius Paşca, după eşecul din prima etapă: „Am căzut fizic în repriza a doua”

Prima etapă din noul sezon al Ligii a III-a de fotbal a fost nefavorabilă pentru cele două reprezentante ale Sălajului. FC Zalău a pierdut cu scorul de 0 – 2 duelul din deplasare cu Avântul Reghin, iar Luceafărul Bălan a cedat cu 2 – 4 pe teren propriu în faţa celor de la CSM Sighetu Marmaţiei. Dacă FC Zalău nu a avut nicio şansă pe terenul Reghinului, Bălanul putea obţine cel puţin un punct din disputa cu formaţia maramureşeană. Lipsa unei pregătiri fizice adecvate efortului pe care jucătorii trebuie să-l depună în timpul unui joc de Liga a III-a şi-a spus însă cuvântul, iar oaspeţii au revenit spectaculos în ultimul sfert de oră, întorcând rezultatul în favoarea lor.
„Au fost mai mulţi factori care au contribuit la această înfrângere. Am avut două părţi total diferite. Din punct de vedere tactic, am fost mulţumit de ceea ce a arătat echipă, însă din punct de vedere fizic, nu am rezistat mai mult de 60 de minute. Suntem în continuare deficitari la capitolul pregătire fizică, iar pe fondul oboselii, oaspeţii au revenit în joc. Am cedat mult prea uşor, am primit golurile pe fondul greşelilor individuale. Sunt convins că în perioada următoare vom putea pune la punct şi pregătirea fizică, apoi vom arăta mai bine în teren. Oricum, timp de 60 de minute, echipa a evoluat bine şi sunt mulţumit”, a declarat antrenorul Marius Paşca.
CSM Sighetu Marmaţiei este considerată una dintre favoritele la promovarea în Liga a II-a. „Aveam informaţii despre echipa din Sighetu Marmaţiei şi ştiam că este o formaţie foarte bună, care are ca obiectiv promovarea în acest sezon. Înaintea partidei de la Bălan, Sighetu Marmaţiei a jucat un amical cu Olimpia Satu Mare (echipă de Liga a II-a, n.r.), iar rezultatul a fost 1 – 1. Este o echipă robustă, cu jucători care au evoluat chiar şi la nivelul Ligii I. Cei de la Sighetu Marmaţiei au şi o bancă de rezerve cu jucători valoroşi. Au intrat în teren trei jucători, iar doi dintre ei au şi marcat”, a mai precizat antrenorul echipei Luceafărul Bălan.
Tribunele au fost arhipline la partida de sâmbătă, având în vedere că pentru Bălan este o premieră faptul că o echipă din comună evoluează în Liga a III-a. „Nu doar sâmbătă, ci şi la meciul de baraj şi la cel din Cupa României, tribunele au fost arhipline. Avem susţinere din partea spectatorilor şi ne bucurăm de acest lucru. Sper ca prin jocul nostru şi prin rezultatele echipei să-i facem fericiţi şi să-i determinăm să vin în număr la fel de mare şi în partidele viitoare de pe teren propriu”, a încheiat tehnicianul zălăuan.
Cele două goluri ale Bălanului din prima etapă de campionat au fost marcate de Marius Haiduc şi Ciprian Nagy.

Leave a Comment