Marius Paşca agreează noul sistem din Liga a III-a

„Seriile trebuiau să se restructureze, la un moment dat”

Liga a III-a, eşalon din care face parte şi FC Zalău, va arăta altfel începând cu sezonul 2013 – 2014. Comitetul Executiv din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a aprobat săptămâna trecută noul sistem competiţional, în toate cele trei eşaloane, începând cu sezonul viitor.
Liga a III-a nu va mai fi formată din şase serii, urmând să aibă în componenţă doar patru a câte 18 echipe fiecare.
Tehnicianul echipei FC Zalău s-a arătat încântat de modificarea aprobată de Comitetul Executiv. „Este o decizie salutară. Seriile trebuiau să se restructureze, la un moment dat. Există serii în care s-au retras patru, cinci echipe, ceea ce dă peste cap programul celorlalte colege de serie. După noul sistem, echipele se vor cerne. Cele care îşi vor permite să rămână în Liga a III-a, vor continua şi va fi un campionat mult mai echilibrat. Nu va fi nevoie să stai două etape, cum va fi cazul nostru peste două săptămâni. Va fi o situaţie neplăcută, dar vom încerca să susţinem câteva amicale în acea perioadă. Cu actualul sistem, echipele au cel mai mult de suferit”, este de părere Marius Paşca.
Începând din sezonul următor, Liga I va fi alcătuită din 18 echipe, în timp ce, al doilea eşalon va cuprinde două serii a câte 14 formaţii.
Sezonul viitor al Ligii a III-a va debuta în data de 17 august 2013, ultima etapă, a XVII-a, fiind programată în data 29 noiembrie.
Principalul zălăuan regretă şi acum faptul că meciul de la Pâncota s-a disputat pe un teren impracticabil şi spune că rezultatul final ar fi fost cu totul altul, dacă starea gazonului ar fi fost mult mai bună. „Din punctul meu de vedere şi al domnului preşedinte Morar, am dorit ca meciul să nu se dispute, din cauza condiţiilor meteorologice. Din păcate, ne-am lovit de refuzul arbitrului de centru. A fost un teren impropriu pentru fotbal şi a câştigat echipa care a fost mai norocoasă. Am şi primit repede gol, dintr-o greşeală de portar. Chiar dacă am dominat jocul, terenul ne-a pus probleme mari şi nu ne-am putut crea ocazii clare de gol. Adversarilor le-a convenit starea gazonului, pentru că au şi declarat înaintea meciului că suntem o echipă care pasăm mult”.
Paşca a tras şi un semnal de alarmă în rândul jucătorilor. „Atitudinea anumitor jucători m-a nemulţumit. Au fost momente în care aceştia nu s-au implicat deloc în jocul echipei. Este foarte important ca aceştia să poată pune în practică ceea ce facem la antrenamente. Dacă evoluţia lor nu se va îmbunătăţii, vom fi nevoiţi să luăm măsuri împotriva lor. Sper însă să fi fost o întâmplare, pentru că acei jucători, în alte meciuri au evoluat foarte bine şi chiar au fost decisivi pentru echipă”, a mai afirmat antrenorul Zalăului.
Reamintim că partida dintre Şomii Pâncota şi FC Zalău s-a încheiat cu scorul de 2 – 1.

Leave a Comment