Marius Paşca a preluat banca tehnică a echipei SCM Zalău

Situaţia delicată în care se află clubul de fotbal SCM Zalău, i-a determinat pe oficiali să facă schimbări la nivelul conducerii tehnice după numai opt etape. S-a ajuns la un acord cu  Marius Paşca, acesta urmând să preia funcţia de antrenor principal. Tehnicianul zălăuan a fost prezentat miercuri dimineaţa, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc în sala mică de şedinţe a Primăriei Zalău şi la care au mai fost prezenţi primarul Ionel Ciunt, Alexandru Pop, cel care va ocupa în viitor funcţia de antrenor secund, directorul clubului, Doru Ţârle şi Alexandru Pura, directorul Direcţiei Patrimoniu şi reprezentantul Primăriei în cadrul clubului.

„În momentul începerii campionatului, am avut o discuţie cu domnul Alexandru Pop, dar, pe parcurs, ne-am dat seama că este greu să se descurce singur. Este nevoie de cel puţin doi antrenori. Nu ascund faptul că la începerea campionatului am mai purtat o discuţie cu domnul Marius Paşca, dar la acea vreme avea un contract cu o altă echipă, spunând că va încerca să rezolve situaţia cu Primăria Comunei Bălan dacă, în viitor, va fi cazul să vină alături de noi. În urmă cu o săptămână a acceptat propunerea noastră, în ideea de a avea echipa de antrenori completă. Îi cunosc pe ambii antrenori şi ştiu că au şi dorinţa şi priceperea necesară de a duce echipa pe un loc cât mai bun la finalul campionatului. Nu ne-am fixat în acest an o altă ligă, dar nu ne dorim nici să retrogradăm”, a afirmat primarul Ionel Ciunt.

Edilul zălăuani a mai precizat că până la finalul turului se va merge cu actualul lot, iar în pauza de iarnă, dacă noul antrenor va considera că e nevoie de întăriri, se vor aduce câţiva jucători.

„A fost o perioadă foarte grea pentru noi, fiindcă am început de la zero, suntem o echipă nou-înfiinţată. Mă bucur că domnul Paşca a venit în ajutorul nostru. Urmează meciuri grele, din care trebuie să obţinem puncte”, a Alexandru Pop, cel care a fost antrenor principal până miercuri.

Marius Paşca a revenit pe banca unei echipe zălăuane după aproape şase ani. Despărţinudu-se în 2013 de FC Zalău, formaţia ce s-a desfiinţat în urmă cu câţiva ani. Tehnicianul zălăuan a antrenat în ultimii şase ani Arieşul Turda, Luceafărul Bălan şi Dumbrava Gâlgău, iar cu echipa din Bălan a reuşit să promoveze în Liga a III-a.

„La prima mea discuţie cu domnul primar, am considerat că am o datorie cel puţin morală faţă de clubul Dumbrava Gâlgău, dar am lăsat o portiţă deschisă. E dificil să faci o echipă într-o perioadă de două luni, dar cred că până la momentul potrivit, situaţia s-a gestionat destul de bine. Sunt convins că împreună cu Duţu (Alexandru Pop, n.r.) vom reuşi să obţinem ceea ce îşi doreşte conducerea şi ne dorim, de altfel, cu toţii. Vom face o radiografie a echipei, în iarnă vom trage linie, iar dacă va fi cazul, vom mai aduce întăriri. Am mai trecut prin astfel de experienţe şi am reuşit să o scot la capăt. Cred că şi de această dată vom reuşi să revenim acolo unde ne este locul şi să salvăm echipa de la retrogradare, fiindcă obiectivul este menţinerea în Liga a III-a în primul an de activitate”, a afirmat noul principal al echipei.

Marius Paşca a mai preluat într-un moment delicat fosta echipă de Liga a II-a a Sălajului, Silvania Şimleu Silvaniei, cu care a reuşit rezultate notabile, unele chiar în faţa unor echipe cu tradiţie din fotbalul românesc.

Paşca va debuta pe banca echipei zălăuane sâmbătă, SCM Zalău urmând să evolueze pe terenul formaţiei Metalurgistul Cugir.

 

Alte articole

7 Thoughts to “Marius Paşca a preluat banca tehnică a echipei SCM Zalău”

 1. Anonim

  rolnic sa traiasca ca-i ca pwla echipa noastra!

 2. sa fie taiata finatarea detot la cluburile profesionite !

  unde esti tu Doamne DNA?
  aici doar se spala bani si primarul se multumste cu rotirea cadrelor si suplimentarea bugetului, sa aiba si astia ce fura !
  Primaria nu ar mai trebui sa finanteze sportul profesionit !
  sa finamteze doar scoli de fotbal, pana la varsta de max 18 ani, idela alr fi pana la 16 ani de unde jucatori daca sunt buni sa fie preluati de echipe profesionite private
  nu e normal sa bagi bani in asemenea cluburi de fotbal si sa nu folosesti acesti bani pentru educatie si sanitate, sau daca tot se vrea SPORT, atunci pentru educatie fizica la copii, sa fie finantate cluburile sportive de minori

 3. Anonim

  cu bani astia se pot antrena 100-200 de copii si am fi mult mai castigati, decat sa tot platim 100 de fotbalisti de rahat cu altii frecatori de menta din jurul lor. Cati bani s-au pierdut aici si care sunt rezultatele pana la urma? Ne putem mandri, lauda cu ceva, inafara de bani cheltuiti ?!?!!?

 4. Anonim

  Cu pasca antrenor scm Zalău nu va scăpa de retrogradare el e pus politic acolo la club păcat de banii de la buget

 5. Mariana

  Mana lui Tarle…care nu stie nimic!

 6. Anonim

  alexandru pop ar fi bun la curatenie si spalat wc nu ca antrenor

 7. Anonim

  unde e curtea de conturi si DNA sa verifice modul in care sunt alocati acesti bani si cum sunt cheltuiti !!!

Leave a Comment