Marian Constantin şi Ovidiu Macarie, variantele pentru postul de antrenor la Volei Municipal Zalău

Ultimul antrenor principal al echipei zălăuane a fost bulgarul Stoyan Stoev, cu care Volei Municipal a câştigat ultimele două ediţii ale Cupei României şi a obţinut două medalii de argint în Divizia A1

După două sezoane în care a fost antrenată de bulgarul Stoyan Stoev, Volei Municipal Zalău va fi pregătită în sezonul viitor, foarte probabil, de un tehnician din România. Surse apropiate clubului ne-au dezvăluit că oficialii vicecampioanei au două variante de antrenori, acestea fiind bucureşteanul Marian Constantin şi Ovidiu Macarie, originar din Topliţa.
Marian Constantin s-a aflat pe lista conducerii zălăuane şi în urmă cu doi ani, însă, în cele din urmă, s-a apelat la serviciile bulgarului Stoyan Stoev.
Marian Constantin nu ar exclude varianta unei veniri la formaţia de la poalele Meseşului, mai ales că la echipă evoluează pe postul de coordonatorul şi fiul acestuia, Filip. Marian Constantin este unul dintre cei mai cunoscuţi tehnicieni din voleiul românesc. În trecut, acesta a mai pregătit atât echipe feminine, cât şi masculine, printre ele, Unic Piatra Neamţ, Dacia Mioveni, CSM Bucureşti, Argeş Volei Piteşti, Dinamo Bucureşti, dar şi o echipă din Luxemburg. În sezonul trecut, Constantin a antrenat echipa masculină Volei Club Municipal Piatra Neamţ.
Ovidiu Macarie nu ar fi la prima experienţă pe banca echipei zălăuane, acesta evoluând în trecut atât ca antrenor secund, cât şi ca principal, în perioada când echipa purta denumirea de Remat Zalău. Macarie a fost antrenor secund la formaţia zălăuană timp de trei sezoane, până în 2013, perioadă în care a activat şi ca antrenor principal aproximativ trei luni. Acesta i-a secondat la Remat pe Michael Warm, Mariusz Sordyl, Michael Merten, Mircea Dudaş, Radovan Gagic, iar în 2013, când la echipă a fost adus ca principal zălăuanul Aurel Vlaicu, oficialii clubului zălăuan a renunţat la serviciile sale.
„Din moment ce Vlaicu este zălăuan, este normal ca şi antrenorul secund să fie un localnic. Mă aşteptam la această schimbare, dar am rămas în relaţii bune cu cei de la Zalău”, a afirmat Macarie, care ar fi tentat să revină la vicecampioana României.
Mai multe detalii despre noile achiziţii, despre numele viitorului antrenor, dar şi alte detalii legate despre club vor fi făcute public în zilele următoare, după Adunarea Generală a Acţionarilor.

Leave a Comment