Luceafărul Bălan va evolua în Liga a III-a şi în 2016

După un parcurs fără greşeală în Liga a IV-a, Luceafărul Bălan a obţinut în vara acestui an calificarea la barajul pentru promovarea în Liga a III-a care, în acest an s-a desfăşurat pentru prima dată în dublă manşă. Adversara sălăjenilor era Olimpia II Satu Mare, o formaţie mult mai bine cotată, astfel că puţini erau cei care le dădeau vreo şansă elevilor lui Marius Paşca. Rezultatul final din dublă manşă a dat peste cap toate pronosticurile, iar Luceafărul Bălan a promovat în Liga a III-a, după 1 – 2 la Satu Mare şi 5 – 2 la Gîlgău- Almaşului.
La început, se punea problema ca echipa să nu se înscrie în al treilea eşalon, neavând un buget care să-i permită activarea în Liga a III-a, dar, în cele din urmă, patronul Radu Pop şi antrenorul de la acea vreme, Marius Paşca, au decis ca echipă să se înscrie în noua ediţie de campionat. Rezultatele nu au fost, însă, pe măsura aşteptărilor, iar echipa din Bălan a încheiat turul pe ultimul loc, cu un singur punct acumulat, în partida cu FC Zalău, încheiată cu scorul de 2 – 2. Marius Paşca a fost demis tocmai înaintea acestui joc, iar în ultimele etape, pe banca echipei sălăjene a stat zălăuanul Călin Pop.
Chiar dacă echipa pe care o conduce nu a obţinut nicio victorie în prima parte a campionatului, patronul Radu Pop a afirmat că va face tot posibilul ca Bălanul să activeze în Liga a III-a şi începând din primăvara anului viitor.
„Le-am spus jucătorilor la întâlnirea pe care am avut-o la finalul turului că, deşi nu am reuşit să câştigăm niciun meci, pentru noi, fiecare joc a fost însemnat o victorie, victoria existenţei. Pentru noi a fost un lucru mare faptul că am rezistat atâtea etape în Liga a III-a. Vreau să mulţumesc pe această cale Consiliului Judeţean Sălaj, care ne-a ajutat din punct de vedere financiar şi sunt convins că autorităţile judeţene vor fi alături de noi şi în anul următor. Am beneficiat de susţinere şi din partea autorităţilor locale din Bălan şi sper ca lucrurile să decurgă la fel şi în continuare. Sper să putem face câteva transferuri în această iarnă şi să obţinem mai mult în retur. Luceafărul Bălan va evolua în Liga a III-a şi în 2016”, ne-a declarat patronul Radu Pop.
Antrenorul zălăuan Călin Pop pare dispus că ajute echipa şi în partea a doua a campionatului. „Ultimele etape din tur au decurs cum au decurs, dar în pauza de iarnă va trebui să analizăm bine situaţia. Am purtat o discuţie cu domnul Radu Pop la finalul turului şi mi-a spus că vrea să ne continuăm activitatea şi în retur, iar în această situaţie voi fi alături de el”, a afirmat antrenorul Călin Pop.

One Thought to “Luceafărul Bălan va evolua în Liga a III-a şi în 2016”

  1. Felicitari Marius!Asa scrie un salajan despre o echipa salajana.Sa transmita speranta chiar daca ea are greutati.
    Daca primul ministru ar fi intrebat care sunt echipele din judetul unde s-a nascut; ar enumera pe cele doua.
    Asa cum sunt, sunt „ale noastre” si trebuie sa le stim prezenta.Sa auzim de bine!

Leave a Comment