Luceafărul Bălan rămâne cu şanse reale la promovare

Echipa pregătită de Marius Paşca a cedat cu scorul de 1 – 2 în manşa tur, desfăşurată sâmbătă după-amiaza, la Satu Mare, iar o victorie cu 1 – 0 în returul de la Gîlgău Almaşului duce Bălanul în Liga a III-a de fotbal.

Luceafărul Bălan a pierdut cu scorul de 1 – 2 pe terenul celor de la Olimpia II Satu Mare în cadrul partidei tur a barajului pentru promovarea în Liga a III-a, dar rezultatul nu este deloc rău pentru formaţia sălăjeană, care sâmbăta viitoare va susţine returul pe teren propriu.
Gazdele au început foarte bine partida de la Satu Mare, conducând cu 1 – 0 încă din minutul doi, prin reuşita lui Bogdan Faur. 20 de minute mai târziu, acelaşi Faur a înscris pentru 2 – 0, tot printr-o reluare cu capul din interiorul careului. După o primă jumătate de oră dominată clar de gazde, jocul a devenit ceva mai disputat în ultimele 15 minute ale primei reprize.
Chiar dacă antrenorul Marius Paşca declarase înainte de meci că sătmărenii au avantajul unei pregătiri fizice mult mai bune, efectuând zilnic antrenamente, jocul din repriza secundă a arătat contrariul. Echipa din Bălan a ieşit mult mai motivată de la vestiare, în timp ce sătmărenii nu au mai avut o evoluţie la fel de bună ca în prima parte.
Formaţia din Bălan a reuşit să reducă din handicap în minutul 60, printr-o lovitură de pedeapsă transformată de Mihai Bode, după un henţ comis în careu de un fundaş sătmărean.
Cu 12 minute înainte de final, Bălanul putea restabilit egalitatea, însă şutul trimis de Flaviu Porumb din interiorul careului a trecut milimetric pe lângă poartă.
„Per ansamblu, sunt mulţumit de jocul echipei. Cu mai multă atenţia la începutul jocului la fazele fixe şi cu mai multă şansă în partea a doua, cred că puteam obţine mai mult de la acest joc. Până la urmă, rezultatul nu este unul rău, promovarea se joacă şi sper să fim noi cei care ne vom bucura la finalul meciului de la Gâlgău”, a declarat antrenorul Marius Paşca la finalul partidei de la Satu Mare.
Returul dintre Luceafărul Bălan şi Olimpia II Satu Mare este programat sâmbăta viitoare, de la ora 17:30, la Gîlgău Almaşului.
Luceafărul Bălan: Marcel Petcu – Vlad Lazăr, Marius Rus, Toth Karoly (cpt.), Vlad Negrean, Gabriel Buda (min. 84, Mihai Molnar), Flaviu Bărnuţiu, Maior Istvan, Andrei Teglaş (min. 71, Flaviu Porumb), Mihai Bode şi Marius Haiduc (min. 90, Rareş Pintea).

Leave a Comment