Luceafărul Bălan, noua campioană judeţeană la fotbal

Deşi mai este de disputat o etapă din actualul sezon al Ligii a IV-a de fotbal, campioana judeţului Sălaj a fost stabilită duminică după-amiaza, la finalul partidei dintre Luceafărul Bălan şi CS Barcău Nuşfalău, disputată pe „Gâlgău Arena”. A fost un meci cât o finală, fiindcă Bălanul avea un punct avans faţă de cei din Nuşfalău, iar o victorie a echipei de pe Someş ar fi încheiat conturile. Aşa s-a şi întâmplat, echipa pregătită de Emil Ionaş impunându-se cu 4 – 2, la finalul unui meci în care Nuşfalăul a evoluat în inferioritate numerică din minutul 4.

Chiar şi în inferioritate numerică, Nuşfalăul a reuşit să deschidă scorul în minutul 28, prin Andrei Şumălan, dar gazdele au egalat înainte de pauză, dintr-un penalty contestat de oaspeţi. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de David Stan, în minutul 45+5. După revenirea de a cabine, Bălanul a trecut în avantaj, marcând în minutul 53 prin Alex Păcurar, la o fază în care Nuşfalăul a solicitat poziţie de offside. Trei minute mai târziu, Bogdan Mintaş a readus egalitatea pe tabelă, 2 – 2, rezultatul menţinându-se până în minutul 71, când Mădălin Mureşan a înscris pentru 3 – 2. Acelaşi jucător a mai marcat o dată în minutul 75, stabilind astfel scorul final, 4 – 2, rezultat în urma căruia, Luceafărul Bălan a devenit campioană judeţeană, urmând să întâlnească la baraj campioana judeţului Satu Mare.

Echipa din Bălan a primit, la final, tricourile de campioană, un trofeu şi medalii, premierea fiind făcută de preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, originar din Bălan.

Campioana Sălajului va întâlni, cel mai probabil, FC Olimpia Satu Mare la barajul pentru promovarea în Liga a III-a, turul fiind programat în data de 17 iunie, de la ora 18, iar returul, în 24 iunie, de la ora 17:30.

 

 

One Thought to “Luceafărul Bălan, noua campioană judeţeană la fotbal”

  1. Maria

    Felicitări echipei și stafului tehnic, dar oare le-a cântat cântărețul ceva?

Leave a Comment